fredag 15 maj 2009

På kaffe

Idag gjorde jag någonting jag har tänkt göra länge. Jag for på kaffe ensam. I det vackra solskenet på ABC:s servering slog jag mig ner och råkade till och med ha en påbörjad bok i väskan. Det är sommarlov = jag får läsa vad jag vill, så jag har besökt biblioteket två gånger och redan läst 2½ bok denna vecka. Blaskig skönlitteratur och inte särskilt högtravande sådan. Härligt! Alltså satt jag i lugn och ro, sörplade kaffe och läste lite.

Jag hade naturligtvis en orsak att drälla runt i stan och fördriva tid. Orsaken hette jobb. Idag har jag nämligen skrivit på kontraktet för mitt sprillans nya jobb, vilket jag påbörjar på måndag. Med en färskprintad karta från eniro.fi (vad skulle jag göra utan den internettjänsten?) kurvade jag in på gårdsplanen och fick inleda projekt Skaka Hand, som brukligt på nya arbetsplatser. Men jag var ute i så god tid att jag fick stanna på kaffe när jag kom in till stan. Därför, så.

Efter de praktiska arrangemangen styrde jag till heimgååln i Öjan där jag framställde sen eftermiddagslunch på lite rester i kylskåpet. Påtade på med lite smått. Hittade handdukar i tvättkorgen som jag kastade i maskinen. Letade fram lite utemöbler och tvättade av dem. Låg i en solstol och läste lite. Sådant en ledig fredagseftermiddag.

5 kommentarer:

  1. Hej! Läst just bloggen din. E du utan röst ännu?:( Låter jobbit allt hede, synd att moffa e sjuk. Ja ska hald tuuman för att B får ha kvar arbeiti iaf! Skickar styrka!

    SvaraRadera
  2. o det nya jobbet är vad då för något o var nånstans?
    jag är inte nyfiken, jag vill bara veta ;)

    SvaraRadera
  3. Det nya jobbet är sommarsådant! Åldringsvård, och i Kokkola. Man måste vara lite nyfiken om man vill veta:)

    SvaraRadera
  4. he e ju så sant. ska du jobba hela sommaren?
    jag är ingen ölpimplare, så nån stor kall blir det inte för min del, men ett glas vin är aldrig fel...

    SvaraRadera