fredag 30 november 2012

Och nu ba: "BRRR!"

Tog en fredagslänk i ett rysligt kallt Kokkola ikväll. Ingen snö ännu, men en råkall, isande vind som pinade en hela vägen. Elva minusgrader är det, men den där vinden gjorde att det kändes som om man var ute och sprang i Sibirien någonstans.

Hemvägen var dessutom kryddad med en ettrig motvind precis ända tills jag slog igen dörren bakom mig. Sakta gick det, benen domnade bort i kölden, tårarna rann i motvinden och frös till is på kinderna. Trodde ansiktet skulle frysa sönder innan jag var hemma. Fy, så kallt det var! Som tur var fick jag tina upp mig i bastun en lång stund när jag var klar.

Sådär annars idag har jag jobbat, städat och plockat fram julbelysningen. Ljusstake samt stjärna på fot. Det är ju faktiskt lillajul imorgon om jag inte riktigt är ute och cyklar. Börjar bli okej med belysning vid det laget. Lillajul, förresten - borde börja fila på önskelistan om man ska ha något att lägga under kvasten imorgon. Får alltså börja bläddra i leksakskatalogerna och se vad jag ska önska mig. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar