onsdag 28 november 2012

"Sidooo!"

Som ni kanske kan lista ut när ni läser rubriken har jag gjort statsbesök i Jakobstad idag. Jobbgrej, för den som undrar. Har fått lära mig nya grejer om tänder och läppar och gommar och olika sätt att fixa till för korta tungband (KNIPS!) och annat intressant. Samt fått besöka Malmska för första gången i mitt liv, det var ju på tiden.

Min vackra bil, som alltså borde se ut såhär :) har redan en tid sett ut såhär .) Som en enögd smiley, alltså. Eftersom jag är en uppskjutare av guds nåde så kom jag mig aldrig för att byta den där himla brännaren, och rätt vad det var såg bilen ut såhär )

Alltså inga framljus alls. En aning dunkelt att köra, kom jag på. Först då masade jag mig iväg till Minimani och ställde mig för att fingra på brännare på bildelsavdelningen. H7 skulle de vara, det hade jag på klart. Eller var det månne 7H. Who gives a shit. Hur som helst så var detta ju ungefär som att köpa mascara. Ni vet, man ska ha en vanlig jävla svart mascara, och så står man och bläddrar bland Dazzling Black, Velvet Black, 100  % Black, Super Black och hundra till.

Där står man då och stirrar uttråkat. En lång rad med 7H eller H7 eller 4H eller vad de nu hette. Alla med fantasifulla namn, det var Night Breaker och det var Super Longlife och det var Blue Whatever. En gammal bekant råkade traska förbi och jag hängde honom genast i ärmen och bad om hjälp. Med lite förenade krafter och ännu hjälp av en försäljare som slöt sig till truppen (jag blev kallad "tyttö", vilket i sammanhanget kändes lite lustigt) hittades rätt förpackning och jag kunde traska till kassan och tjacka mina nya brännare. Inte är det lätt att vara Strong Black Independent Woman, alltid. Gällande vissa saker måste man visst be om lite hjälp.

Och nej, för er som undrar så bytte jag inte brännarna själv. Skulle såklart ha varit siisti att göra det (Strong Black Independent...), men jag har på känn att min bror inte skulle ha haft nerver att stå och titta på ett sådant projekt i snålblåst, beckmörker och minusgrader i Mjosund. Därför fick han göra det själv istället, samtidigt som jag stod bredvid och pep att det var kallt. Sen fick jag kaffe också.


8 kommentarer:

  1. Tur du hadd helljuset kvar i alla fall... Liiti som...hmm...8) i brist på fetstilkolon...tydligen tappa int ditt åk modet fast ljusen slocknar tå smilet består...:)

    Saan kan man ju ifall båda halvljusen råkar kasta in handduken tå e er mörkt använd hedi höjdjusteringsmojjen fö framlampona, ställ ner döm maximalt o kör me helljus hela tiden, man kan ju rikt opp döm tå man int har möte...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja fata int na :)(Men böver int jykel me na toko nu i vilket fall som helst, för ja har bådi heil- å halvljusen i skick)

      Radera
    2. Jå du veit...jag och mina gåtor/invecklande obegripliga försök till skämt...:/

      Radera
  2. Haha! Underbar beskrivning. Och bra bror du har.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, men det var så det gick till! Och jo, min bror är nog bra, han kan verkligen nästan allt:)

      Radera
  3. Haha, jag hade en stark misstanke att inlägget handlade om Jeppis bara genom att läsa rubriken!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jå, sidoo... ja ha vori tiid igår. Ganska skick, sidoo! :P

      Radera