måndag 12 november 2012

Måndagsgalenskap

Jag börjar småningom ha rott den här måndagen iland. Och det med väldigt sparsamt med sömn i ryggen, för jag somnade typ never ever igårkväll. Och som vi alla vet vid det här laget så främjas ju kreativiteten av lite lagom sömnbrist. Det tycker både jag och Edith Södergran.

Och sedvanligt avslutades måndagens arbetsdag med att jag skyndade mig hem, bytte om och packade väskan för att hoppa på cykeln och snabba mig iväg till gymmet för lite måndagspump. Synd att måndagspumpen är lagd så tidigt i schemat, jag hinner nätt och jämnt dit om inget oförutsett sker på jobbet.

Samtidigt är det ju lite så jag vill ha det. Avsluta dagen med flaggan i topp, liksom. Triumferande sådär i tanken klappa mig själv på axeln när jag cyklar hem i mörkret. Bra jobbat, bruden. Det var mycket att stå i, men du klarade det.

Förresten vaknade jag till en synnerligen trevlig överraskning redan igår. Vek upp sovrumspersiennerna och möttes av ett totalt snöfritt landskap. Det hade tydligen regnat ihärdigt hela natten, för det fanns verkligen inte en flinga kvar. Kastade vinterkappan och stövlarna åt fanders och kunde nöjt traska ut iklädd höstkappa och sneakers i den fuktiga, ljumma luften. Hösten - avsevärt mycket trevligare än vintern, det står jag fast vid.

Nu är planen som följer: koka kaffe, tända ljus, hämta filt och ta plats i soffan. Måndagskväll när den är som finast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar