söndag 18 november 2012

Anyone? No?

Det var egentligen det jag skulle skriva, när jag råkade sväva iväg i föregående inlägg. På tal om söndagar och sådär, så hade jag gärna tillbringat den här på Ikea. Om vi nu ska hitta någonting som är dåligt med Kokkola - HÖHÖ - så är det väl att det är så hiskligt ovigt att ta sig till Det Blågula Varuhuset. Ikea är ser ni perfekt helgsysselsättning, det upptäckte jag i Åbo. Nu skulle jag dessutom ha ärende dit, jag har flera grejer jag skulle behöva baxa hem därifrån, möbler och sånt.

Surfade runt lite och hittade förutom det jag ursprungligen skulle ha flera smågrejer som såg intressanta ut.
 De här gröna muggarna har jag sex stycken av. Nu har en av dem spruckit, så jag skulle behöva utöka mitt lager. Helst skulle jag ha typ tio av dem, det betyder att jag behöver fem gröna till. Eller kanske fem vita? Då skulle jag ha ett kul, tvåfärgat set som skulle passa med mina grön-vita assietter.

Julduk! Eftersom jag inte gillar "julpynt", ni vet rött och tomtar och glitter, så skulle den där gråa löparen med snöflingor passa fint på mitt vita köksbord.


Jag funderar på glöggmuggar - behöver man sådana? Jag hittade egentligen perfekta glöggmuggar för halvassit här i stan, men jag kunde inte bestämma mig för hurpass nödvändiga sådana är. Jag har som bekant svårt med överlopps prylar, och vill helst bara äga nödvändiga saker. Hur ofta behöver man glöggmuggar? Typ två kvällar i året. Lite därför äger jag knappt några julsaker (en julstjärna på fot har jag, för man kan byta stjärnan till en vanligt lampskärm efter julen), just för att de känns så onödiga. Man använder ju dem bara en liten stund strax kring jul.


Möbler sedan. Jag skulle vilja ha den här hyllan.

Kan någon ta mig till Ikea, tack?

7 kommentarer:

  1. ja e hejm 6-9.12 samt typ 21.12 - 2.1. Just say the magic word så åker vi. /Nina

    SvaraRadera
  2. Aha! Jäklar, nu planterade du ett frö i mitt huvud! December är troligen lika med dödshysteri på Ikea, dock :-/ Men jag har verkligen ärende dit. Skulle dock behöva typ paketbil om jag ska få plats med alla grejer. Hm.

    SvaraRadera
  3. Visst har Ikea en massa bra grejer. Vi åker ibland från Lovisa till Vanda och om vi ska ha en möbel eller nåt annat kommer vi hem med en massa annat också, t ex från livsmedelsavdelningen eftersom maken är svensk :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är lite så det funkar, ja :) Man ska ha en sak och hittar tjugotre. Eller konstaterar att "Oj vad billigt! Jag tar trettiosex stycken!". Men visst är det kul med Ikea. I alla fall för oss som inte har möjlighet att gå så ofta :)

      Radera
  4. kanske int e lika mytji hysteri strax baket jul? i sverige ska man int fara ti ikea samma dag elde dan baket gänget ha fått lön, been there, done that :) /Nina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Elder ere MEGAhysteri strax baket jul? Tå folk annos yrar omkring på rea? Ja veit int ja. Ne, just he, helgen baket 25:e lär vara full rulle i Sweden. He sjunger ju Magnus Uggla å :P Husomhelst. Ikea vill ja till.

      Radera
    2. ja, så kan e å vara. Hur som helst så lämnar ja erbjudande öppet, ja e bra på ti bära påsona (o flytt möblen) så ja kombe gärna me ifall e råkar bli en rejso tå ja e hejm :) /Nina

      Radera