torsdag 14 januari 2010

Vapaata

Ledig dag från jobbet idag. Jag har tagit sovmorgon och sedan ätit slöfrukost i sällskap av tv:n. Har en massa papper och bråte i en garderob på vinden som så klart borde rensas ur i något skede. Borde ha gjorts redan, heter det.

Hoppas att jag har möjlighet att dra iväg till någon loppis här vad det lider, för jag har en massa småpryttlar som jag inte behöver. Vad gör man till exempel med prydnadskatter, udda ljusstakar, skor jag aldrig riktigt använt, eller massor med snäckor i en burk? Jag tycker som så att man erbjuder folk att köpa dem för några cent, och det som inte går åt får åka till soptippen. Eller skänkas till någon, vad vet jag...

Diktamenshäften från lågstadiet hittade jag i parti och minut. Visst är det sött att se hur man stavade sig igenom sje-ljuden, men man behöver liksom inte fjorton häften för att minnas sådant. Ett sparade jag för säkerhets skull, resten får gå.

På en hylla fanns en väldigt fet spargris, gjord i papier maché i dagis. Jag klippte för skojs skull upp den för att kontrollera innehållet innan den åkte i soporna, och se där - 9,30 mark!

I en låda fanns delar av en väldigt fin dockservis i porslin jag fick som liten. Om jag hittar alla eller de flesta delarna kunde man kanske spara den, eller ge den i present till någon liten flicka. Få se. Först och främst borde jag bara rensa ur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar