onsdag 13 januari 2010

Livet på landet




Så här ser det till exempel ut när man tar sig till frisören i Öja. Det var tolv minusgrader och en väldigt vacker vinterdag när jag traskade iväg uppför backen mot den ganska nyöppnade salongen.



Frisörens hund Pluto vill alltid vara med. Först hälsar den på kunden, och sedan ligger den i en stol och observerar processen. Om man vill kan man säkert få en utvärdering efteråt. Två korta skall betyder att det blev en snygg frisyr, medan ett långt ylande står för att klippningen misslyckades.

När jag sist hade klippt mig och återvände till jobbet granskade en mummu mig med kritiska ögon. "Kylläpä meni nätti tyttö pilalle..." var hennes kommentar. Inte heller gillade hon när mitt hår var lockigt här tidigare i veckan. Nå det hjälps inte:)

3 kommentarer:

  1. vissa kommentarer skulle man klara sig utan, eller hur?

    SvaraRadera
  2. Nå hur blev din nya frisyr? fick du två korta skall eller ett långt ylande? :)

    SvaraRadera
  3. Sant, alegni! Friska människor brukar (oftast)låta bli att säga någonting om man inte har någonting positivt att säga. Fast i detta fall var det fråga om en väldigt sjuk tant. Jag har slutat att ta åt mig av elaka kommentarer av sådana. Och jag gillade frisyren - det räcker för mig:)

    Plexus: Voff-voff!:)

    SvaraRadera