tisdag 1 september 2009

Sommarvärme

Igår skummade jag igenom lite gamla inlägg, sådana som var skrivna till exempel förra våren och sommaren. Inte säger jag att allt skulle vara guld och gröna skogar nu heller, men mycket bättre i alla fall. Ibland är det tur att man har dokumenterat saker och ting, annars skulle många saker falla i glömska. Jag gillar inte att läsa de där allra dystraste inläggen, dels för att jag till skillnad från andra läsare ser vad som står skrivet med liten text mellan raderna. Men om man ska hitta någonting positivt med dem så är det att man kan jämföra med nuläget och känna att det går uppåt. Det är inte bara tiden som har läkt - jag har också fått en liten knuff på vägen.

Idag har jag till exempel njutit av det som måste börja vara den sista sommarvärmen. Iklädd kortärmat och -benat och med solglasögonen på näsan tog jag en förmiddagstur på rullskridskor. Het asfalt, varm blåst och vinden i ryggen på tillbakavägen. Det gick lätt och var roligt, och jag trixade på lite med rullskridskorna i en sluttning, snirklade och lekte mig fram. En gammal gubbe var ute och cyklade, med hjälmen på sniskan och iklädd sportutrustning, en riktigt hurtig pensionär. "Det ser roligt ut det där!" hojtade han glatt i förbifarten. Vilken söt fabo! Och han hade rätt, för roligt var det.

Nu har jag duschat, bytt kläder och svängt i mig en omelett som lunch. Ska ta storebror som sällskap och åka in till stan en sväng. Det är en fin dag:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar