onsdag 16 september 2009

Hår och sånt

Jag har sedan jag kapade av en stump av håret, från långa stripor till lite kortare modell, försökt få någon rätsida på detta med hårvård. Som innehavare av det som i reklamen kallas för "nordisk hårtyp" har jag uppe på min skult tunt, fjunigt, elektriskt och obestämt råttfärgat hår. Mitt hår är dessutom envis på så vis att det omedelbart blir skitigt. Det skitas ner i princip samtidigt som det torkar, och jag har ända sedan jag var liten beudrat dessa människor med tjockt, friskt och rent hår.

Jag helt enkelt måste tvätta håret hela tiden, vilket leder till en ond cirkel. Ju mera man tvättar det, desto mera irriterar man hårbottnen som producerar mera talg, vilket ska smörja in håret och göra det fett. De där riktiga proffsen tvättar håret högst en gång i veckan. Jo, på riktigt - de gör det. När man duschar svänger man ihop håret i en knut uppe på huvudet, och släpper ner det tillbaka efter att man är klar. Och håret ser lika fint ut varje dag.

Jag har i många år tvättat håret minst en gång per dag, ibland två. För att håret helt enkelt blir så fett att man inte kan gå ut ens en gång. Med påföljden att det bara blir värre. Men hur ska man lösa det? Gå med überskitigt hår en vecka så att det reder upp sig? Hatt? Ska man raka bort fanskapet och hoppas på bättre lycka nästa gång?

Efter att jag klippte mig har jag försökt låta bli att slita på det med vatten och schampoo dagligen. Och tammefan om det inte funkar. Lite. Nu går det att gå till skolan med gårdagstvättat hår utan att folk frågar om det regnar ute eller om det annars bara är inne med wet-look.

Därför var det lite lustigt att när jag idag tog en snabb sväng via skolan för att luncha, i otvättat hår, lite omrufsat och bakåtdraget med diadem, fick höra att jag var "fin i håret":D Där ser man - Projekt Hårvård fortsätter...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar