torsdag 3 september 2009

Sensommar

För inte kan man väl kalla det höst ännu, när solen värmer så fint, och man i princip kunde sitta på farstubron i bikini om man så ville? Förresten slog det mig nyss att det redan är september, tänk så fort det går! Men man kan i alla fall blicka tillbaka på en riktigt bra sommar. Till största delen bestående av jobb, men det i sig gav så klart också nya erfarenheter. Nya bekanta, nya kunskaper. Kanske man har växt någon millimeter i år också?


Vädret har varit superbt. Visst var det en seg start på sommaren, med till och med minusgrader på nätterna där kring midsommar. Men sedan kom den med besked!


Mellan arbetsskiften har jag solat och badat med bästa L på playan vid Sundmun i Kokkola. Åkt rullskridskor i dallrande hetta. Sprungit länkar på skogsstigar och grusvägar i Öja, Kronoby och Tärjä. Svirvlat från bryggan i Heimsjön.

Kramats med långväga kusiner och busat med kusinbarn på mommos villa i Socklot. Åkt båt över ett kolsvart, sidenblankt hav strax efter midnatt.


Druckit rödvin i goda vänners lag i gräset utanför ungdomslokalen i Öja. Tillbringat en helg med mina underbara ex-sambos. Sett en av mina fina vänner gifta sig som den vackraste bruden någonsin. Hållit en annan väns färska lilla bebis i famnen. Intagit kaffekoppar på Bryggan i olika sällskap.


Cyklat till Hickarö på en och annan öl. Dansat med fina flickor på Calles. Packat ihop en väska och stuckit till Gäddviksstranden helt ensam, för att ligga och sola och läsa.


Bjudit familjen på champagne och jordgubbstårta när jag fick ut mina kandidatpapper. Tvättat bilar i bikini.


Plockat blommor längs Ängöveijin.


Bakat blåbärspaj. Klippt gräsmattan.


Hängt ut kläder för att lufttorka.


Badat bastu vid villan. Köpt rökt fisk.

När man läser igenom detta kan man inte annat än konstatera att det nog har varit en bra sommar. Om än inte lika oändlig som när man var liten, så närapå!:)

1 kommentar:

  1. vad mycket du hunnit med. o allt låter lika härligt. om man bortser från de där länkarna förstås ;)

    SvaraRadera