söndag 3 augusti 2008

Varit borta. Är tillbaka.

Har varit - för att uttrycka mig slarvigt och därmed på engelska - out of town en tid nu, därmed har det blivit glest med bloggerier. Har levt ganska fridfullt Tärjäliv i typ en och en halv vecka utan att ens så mycket som sätta min fot i Öja. Vilken fröjd att åka raka spåret ut till den lilla Villa Villerkulla-liknande stugan vid sjöstranden efter jobbet. Före jobbet, om jag inte råkar ha morgonskifte, har det blivit ett och annat morgondopp i sjön, och ibland kaffe ute på gräsmattan. Har nog spenderat mera tid där än här i Öja i sommar.

Idag blev det ändå Öja efter jobbet. Och se där - jag blir arg redan när jag kommer hit. Ingen ordning med n-å-g-o-n-t-i-n-g. Radion står på med något meningslöst tutande, stekpannor i diskbaljan, utgångna grejor i kylen och kläder som hänger på trekvart överallt. Måste man hänga en jacka över en stolsrygg? Måste man lägga dagstidningar i soffan? Måste man ställa kylväskor på köksgolvet? Saker ska vara inne i skåp, på sina rätta platser, diskade och rena! Hur man överhuvudtaget kan koncentrera sig eller tänka i detta kaos är helt oförståeligt.

Försökte titta lite på tv, men hela tiden såg jag någonting jag måste plocka undan. Jag kan inte slappna av i en sådan miljö! Man blir ju aldrig färdig! Nee-e...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar