söndag 10 augusti 2008

Hur bra är inte DET?


Gott folk. Från och med klockan 14.00 igår har denna kvinna semester. Eller, det har jag ju inte alls, för semester innebär att man får betalt för sin ledighet. Det får alltså inte jag, men eftersom kontraktet för sommarens jobb gått ut, och det återstår vad som känns som oceaner av tid innan skolan börjar har jag för tillfället ledigt.

Sista arbetsskiftet tillbringades tillsammans med jobbarkompis A på avdelning 1. Vi var bara två stycken i skiftet, men det blev aldrig någon panikstress. Halv ett dök kollega H och L upp, och sedan var det inte länge kvar innan det var dags att lämna tillbaka alla ägodelar som tillhörde stället, sätta sig i bilen och styra mot Öja.

Har inte riktigt hunnit - som min moddalärare i gymnasiet skulle uttrycka sig - inbegripa och förstå att jag har ledigt nu. Angstade lite igårkväll redan över att det snart är ny vecka, innan jag kom på att jag egentligen kan slänga kalender, klocka och telefon ända in i helvetet - för jag har inga tider att passa! Igår var jag ute och sprang i allsköns ro i en vacker kvällssol. Sedan åt vi rökt lax och jag slappade med ett stort glas vin i soffan.

Idag slaggade jag och bökade mig upp först vid elva och lade äddji på kokning. Sedan låååångsamt drucket kaffe framför krapulashowen King of Queens på tv, halvliggande i soffan. Sedan en sväng till Köyst och butiken, och mera kaffe på TB:s terass. Ingen brådska.

Ikväll blir det hyrfilm och lösgodis. Ah.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar