lördag 23 augusti 2008

Pensionärsutflykt

Både igår och idag har vi varit på utfärd från Heimsjöns pensionärsförening, i vilken jag är den enda medlemmen. Eftersom jag är en enstöring som helst sitter ensam i ett mörkt rum och är asocial för att slippa konfronteras med andra människor, kan man nämligen jämföra min tillvaro med en enslig pensionärs. Ibland kikar jag misstänksamt ut genom fönstret och tänker "hoppas ingen kommer..." innan jag återgår till min trygga plats i soffan. Jag har dock inga pelargoner i min besittning. Ännu.

Igår tvingade jag mig med i en bil mot Juthbacka marknad i Nykaabi. Så där bara för att se någonting annat än Heimsjön och grusvägarna runt Sågslamp som jag brukar nöta på mina länkar. Det regnade och regnade, men i Nykaabi var det i princip uppehåll, frånsett skuren som kom precis när vi började åka därifrån.

Ja. Jo. Jag kom fram till att jag inte alls kan med sådana där svedupelle-tillställningar. Ursäkta nu, men - hur töntigt kan det bli? Lyssnade lite diskret på folk omkring mig och fick moralisk huvudvärk på fyra minuter. Aaaah. Alla såg töntiga ut i sina bodmora-kläder från Jeppis Halpa-Halli. Alla talade töntigt på konstig Jeppis- och Nykaabidialekt ("sidoo! hödoo... koma hiiid") om töntiga saker "haado nyyen husvagn to?"). Inget drag! Jämför med Köystfestivaalä som i och för sig är helt meninglös, eftersom alla bryr sig reven i folkmusik, men där folk i alla fall festar, super och roivar lite. På Juthbacka såga jag två fulla gubbar, och de såg bara malplacerade ut i duggregnet med sina lädervästar. Dessutom talade de sluddrig Nykaabidialekt och såg allmänt harmlösa ut, så där rök alla möjligheter till rock'n'roll-poäng... Nee-e.

Idag väntade jag i minst hundraelva år innan mitt utflyktssällskap äntligen hade pynjat klart - det är tammefan karar som tar tid på sig när man ska någonstans - och vi kunde styra iväg mot Öjaland. Hälsade på Emma och lilla fadderflickan, som igen hade växt och blivit stor och stark. Hon bara gurglade av skratt när hon på vingliga ben men med enorm envishet klampade framåt med sin lilla gå-vagn. Sötis:)

Ikväll har vi ätit tvivelaktig kyckling som såldes på 50% rabatt. Jag var lite skeptisk till smaken, så om jag faller död ner inom en nära framtid vill jag gärna bli obducerad för att kycklingen ska få skulden. Eller ABC i Kokkola, där den köptes. Mina efterlevande får gärna stämma dem och kvittera ut en nätt summa pengar.

3 kommentarer:

  1. Jasså, du va int så imppa åv Juthbacka..sjölv investera ja i två kaffi kåpp! Gar int in på priisi na desto vidari men bussi va di! Å go ti drick ur :) Hu läng ska du va i öb?

    SvaraRadera
  2. Hej! Så tu va å på Juthbacka..? Lyckast du undvik regni?:) Själv hadd ja visst bara 2€ i cash, märkt ja tå ja kom tii, men hitta int äntå na ja sku ha vila ha, så he gjor int na. Ja e noo på farand ti Åbo ritti nu som bäst, ska bara få packa ihop alla grejer föst. Har nyyan lägenheit, så he e flyttstress på g, usch! Ska du flytt tu å, elde va läser ja?

    SvaraRadera
  3. Jo ja ska flytt men bara ti skutnäsi (1 km från stan). Ska du bo eismend eldär? Synd att int vi hinda råkas na i somar, men vi bruk ju veta vann vi har varader.

    SvaraRadera