fredag 8 augusti 2008

Röja djungel


Har precis suttit och vrålstirrat in i en förstoringsspegel med den starkaste lampa jag hittade riktad direkt i ögonen. Nej, det handlade inte om någon modern tortyr eller förhörsmetod á la FBI, jag plockade helt enkelt ögonbrynen. Det är en av dessa saker som egentligen bara är en liten fjuttdetalj, men som gör enorm skillnad. Man känner sig som en enda snårskog i ansiktet när brynen har hunnit växa ut lite. Men nu är jag trimmad - och lite röd och svullen - igen.

Har haft mitt sista kvällsskift ikväll. Vi fick extra hjälp i form av en inhoppare, annars hade vi varit bara två stycken. Det är alldeles för lite när man har nio att lägga, och de flesta av dem behöver mycket, mycket hjälp av två personer samtidigt. Flera av dem ska matas, och har l-å-n-g-s-a-m sväljreflex. Någa av dem stretar emot så vansinnigt att man inte orkar hålla emot ensam. Som tur fick vi lite förstärkning, som sagt.

Har hunnit duscha, hänga tvätt, kasta i ny maskin, dricka te samt fixa morgondagens lunchlåda. Bekvämt att hämta sallad ur landet, och den är mycket godare än de där krukorna man köper i butiken. De räcker ju dessutom ingenstans, jag gör slut på en sådan blast på två dagar. Läste någonstans att man bör äta 500 gram frukt och grönsaker om dagen, och det är dyrt när man förlitar sig på det som finns i grönsaksdisken. Synd, för jag älskar allt som är grönt. Kokt blomkål är nog bland det godaste tillbehöret till maten som finns!

Regnigt och mulet ikväll, och alldeles mörkt ute. Snart blir det att dra nytta av gatlyktornas sken om man är ute och nöter cykelvägen. Igårkväll var jag ute och rullskidade, och ungefär halvvägs började det regna. Ingen fara, för det var ganska varmt ändå. Behövde i alla fall inte frysa. Men det som stör mig är att balansen är mycket sämre än när jag höll på som mest. Rätt vad det är stuper man väl i backen också!

2 kommentarer:

  1. Ja sku å måst röj i djungeln miin... siir ut som den djupaste regnskogen millan ögona miin... :P

    SvaraRadera
  2. He e så tungt ti koma igång bara. Tar ju en stånd ti göra e, så så måst man sita å påta så läng å fösök ti int miss så mang, osv... Jobbigt projekt!;)

    SvaraRadera