onsdag 13 augusti 2008

Det skvalar ner


Vet inte hur det är i övriga världen, men här vid Heimsjöstranden strilar regnet på ganska duktigt. Datorn jag sitter vid står vid ett fönster, och här kan man se hur det plaskar på det lilla söta utemöblemanget, grillen (som jag har köpt!) och på den lilla åkerplätten (som kallas "styttzi" i dessa trakter). Det stör mig att jag inte kan skilja på sädesslagen, fast jag kunnat det en gång i tiderna. Havre är det inte, för det buslätt att känna igen. Inte heller är det vete, och jag skulle även räkna bort råg. Kan det alltså vara en kornåker?

Igår konstaterade jag att mina skor nog inte kommer att hinna torka hur som helst, så jag satte torra strumpor i bara och drog iväg ut och sprang - med våta skor. Det var så varmt och soligt så det spelade ingen roll ändå. Jag sprang iväg längs sjöliden på knastrande grus, in längs en annan grusväg, iväg över en spånbanesnutt och vidare på långa, barriga stigar. Hade tänkt vända om och springa samma väg tillbaka, men ju längre jag kom in i skogen, desto mindre ville jag vända om.

Till slut kom jag ut till en lerig väg med massor av hästspår, och konstaterade att den vägen nog kommer ut till någon av hästhagarna i Gränibyiji. Jag hade ändå på klart ungefär åt vilket håll jag var på väg. Småningom hörde jag också billjud, och kunde orientera mig ut till vägen. Därifrån blev det en liten asfaltsväng innan jag återvände mot byiji och tog Kärleksstigen på lite småruttna spångar tillbaka. Kändes bra! Lite tog fötterna stryk av de våta skorna, jag fick till exempelvis skavsår mitt under fotsulan, men annars kändes det bara skönt. Töjde ordentligt på gräsmattan också, innan jag hoppade in i duschen.

På kvällen var vi och skötte en sjuk älg. Denna var stillsam och allergivänlig, eftersom den var gjord i paff och rörde sig fram och tillbaka på en räls med hjälp av vajrar. Den var dock lite krasslig och ville inte röra sig som den ska. Eller röra sig ville den - den ville inte stanna. Försökte bota älgen med hjälp av en skruvmejsel och lite utbytta delar, men den blev inte bättre av det. Killarna passade också på att skjuta lite till måls, medan jag stod vid sidan av. Blev lite sugen själv också, men då ska det vara mitt eget gevär. Har inte hunnit hålla i det ännu sommar, och nu är det dessutom utlånat. Ska nog hämta det nästa gång jag har möjlighet, så jag får träna lite.

Lite senare, medan maten var i ugnen, gick jag ut och letade mera smultron, men hittade inte lika många som dagen innan. Plockade några i en pyts i alla fall, och tog med in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar