torsdag 27 september 2012

Vilket scoop! Sori, jag kunde inte motstå ordvitsen. Jag ska verkligen försöka sluta.

Som vanligt efter en natt med Mycket Lite Sömn (är osäker på om jag verkligen somnade överhuvudtaget, men jag har något minne av att alarmet borde ha ringt, så det gjorde jag antagligen) har jag haft en riktig turbodag. Pigg, företagsam, effektiv. Har haft en mycket bra dag på jobbet och har fått gjort en massa. Bådar gott inför morgondagen, som ju är fredag. Målet med en fredag på jobbet är nämligen att man ska bli färdig. Liksom få världen klar, ni vet. Imorgon kommer jag i alla fall rätt nära, känns det som.

Var till och med såpass alert imorse att jag kom ihåg att ta med ett kaffemått. Ingenting som normalt hör till min arbetspackning, men när vi har haft lite strul med just det redskapet på jobbet. Det började med ett normalt kaffemått, en sådan där skopa ni vet. Sedan råkade en av kollegorna bryta av skaftet på mitten så att det blev att rätt kortskaftat mått. Vilket egentligen bara var praktiskt, eftersom det rymdes bättre i kaffeburken. Sedan tog eder M. Kronqvist i lite väl kraftigt när hon skopade upp kaffe en morgon - kanske lite skakig på hand - och bröt av också den lilla skaftstumpen. Kvar var bara själva... skopan. Som för all del nu rymdes oerhört bra i burken, men som var rätt osmidig.

Där har vi då gått dag ut och dag in, och varje gång någon av oss kokar kaffe så suckar man till "Jamenjustdet. Det var ju den där jävla skopan" när man öppnar burken och börjar krafsa runt med armen djupt nere i den. Fipplar sedan på och mäter upp kaffet med den lilla, runda skopdelen som någon slags jävla kontaktlins i handen. Varje gång tänker man att man borde ta dit en ny skopa, och flera av oss har överlopps skopor hemma. Och vem kommer ihåg att ta med en? Ingen. Förrän nästa gång man öppnar burken. "Jamenjustdet".

Imorse kom jag äntligen ihåg det. Och anlände därmed till jobbet med armen triumferande höjd i skyn. I nypan höll jag en glänsande gyllene kaffeskopa av märket Paulig. Yes.

3 kommentarer:

  1. Nu kommer ju detta lite sent och har jag ingen aning om huruvida ni alltid kan/får/måste koka full panna men det finns ett supertips för kokande av jobbkaffe. Eftersom mängden kaffe alltid är den samma för samma kokare och mängden "full sats" kan man välja valfritt glas, mugg eller motsvarande som har någon kant, linje eller annars råkar vara av rätt volym upp till kanten för rätt mängd kaffe. Då räcker det med en stor skopa ur burken. Snabbt och svårt att feldosera!

    SvaraRadera
  2. Förvisso, så har gjorts på tidigare arbetsplatser, så metoden är bekant. På nuvarande duun är det dock lite varierande med mängden kaffe som kokas. Var och en kokar när det känns som att det krävs, kan variera från en bottenskvätt till nästan full panna. Allt enligt behov!

    SvaraRadera
  3. I see, i så fall e no guldskopan det enda rätta...

    Signaturen "Bävar för dagen då kaffekokaren på jobbet blir ersatt av en j***a automat me trettifjorton olika pulver som får en att önska död åt den som skapade drycken kaffe som man inte längre kan få"

    SvaraRadera