fredag 28 september 2012

Topp

Toppade veckan med en riktigt bra länk och som grädde på moset - bastu. Tror bestämt att jag har skapat mig en ny liten fredagstradition, och inte alls en dålig sådan. Jag är egentligen ingen bastuflicka. Själva badandet i sig är helt okej, vatten är ju lite mitt element. Hoppas jag aldrig blir en sådan där konstig människa som slutar simma sommartid bara för att man är vuxen. Helt befängt.

Men bastubad är liksom inte riktigt min juttu. Främst av två orsaker. Orsak ett är att det är ineffektivt och omständigt. Jag har lite för mycket koncentrationssvårigheter för att orka sitta på en lave och stirra rakt fram utan att det händer någonting. Annat än är varmt. När jag vet att jag kan duscha och sköta denna tvättningsritual på typ tre minuter och därefter får börja föna håret och bli klar någon himla gång. Eftersom att allt jag gör är en liten tävling i hur snabbt man kan göra det.

Orsak två är fulhet. Jo. Bastubadande gör en (läs mig) så inåthelvete ful så jag bli alldeles ledsen. Man blir ju rödmosig, glansig, rödögd och flammig som någon slags...jag-vet-inte-vad. Aldrig känner jag mig så oattraktiv som när jag kliver ut ur bastun. Som något slags rött, svullet monster såsar man omkring resten av kvällen. Det där med att ha bastukväll först och sedan göra sig i ordning och gå ut på krogen - vad är grejen med det? Man (läs jag) ser ju helt hemsk ut. Verkligen inte i skick att visa sig (läs mig) bland folk.

Men ikväll var det en ren njutning att ta de lite efter-löpning-ömma, stramande låren med sig och slänga sig på bastulaven en stund. Tänka på ingenting. Slänga upp benen mot bastuväggen och känna hur det brände i tårna när man kastade bad. Duscha i kallt vatten i några omgångar och nu efteråt gå omkring så rödmosig och jävlig jag vill. Ah. Ljuvligt, säger jag bara.

1 kommentar:

  1. Äh...he e ju fokus på inre skönhet o välbefinnande baket bastå...:)

    Dock kan e ju händ at jag har liiti annan filosofisk utgångspunkt i o me avsaknad av yttre skönhet...;) Fast bada e kul...:P

    SvaraRadera