torsdag 20 september 2012

Att använda energin till något

Hur det gick? Jotack, jag kanaliserade min duracellenergi rätt smart igår. Tryckte in mp3-spelaren i örat (inte hela då, utan främst lurarna), kavlade upp ärmarna och gjorde lite hushållsbestyr. Närmare bestämt hivade ut mattor, sprängfyllde en tvättmaskin, slängde upp stolar på borden och dammsög som en liten iller. Moppade golv, dammade mattor, hängde tvätt.

Rätt skönt att ha helgstädningen gjord, och det är bara torsdag.

Nu var jag väl listig, som Lotta på Bråkmakargatan skulle ha sagt. Fick det att låta som om jag följer något slags städschema. Typ - fredagstädning, häpp! Så är icke fallet. Jag har aldrig haft någon specifik städdag. Jag gör det på fiilis. Ibland städar jag inte alls. Ibland städar jag. Kan vara en tisdag. Eller söndag. Ibland slarvdammsuger jag det viktigaste över mattor och allt. Ibland slänger jag ut dem. Ibland kör jag hela programmet och moppar golven. Ibland drar jag bara en toalettstädning för att det känns som om den behövs städas. Ibland går jag runt med en trasa och torkar damm. Det händer sällan, för det är så tråkigt.

Så är jag ju också uppvuxen i ett bohemhem, där vi inte har haft några särskilda rutiner för hushållsvård. Man slängde i en tvättmaskin när man behövde rena kläder. Hängde på tork i bastun där det är golvvärme och alltid varmt, det torkade på någon timme. Man snubblade över dammsugaren som alltid låg framme. Sopade lite under köksbordet. Kliniskt rent har det sällan varit. Men det säger jag er. Ingen i familjen Kronqvist är det minsta allergisk mot någonting. Kan vara ett sammanträffande, eller också inte. 

På tal om fiilis ska jag torka lite damm nu. Kan bli en bokhylla. Kan bli ett fönsterbräde. Kan bli hemmets alla ytor som blir minutiöst putsade. Det vet man inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar