lördag 2 juli 2011

Lördag i parken och på stranden

Tog sovmorgon imorse, åt frulle och drog till playan, eftersom solen sken och det redan (eller fortfarande, heter det) var varmt hemma i lägenheten. På playan var det däremot folktomt, eftersom det var rätt svalt där, och dessutom blåste en hård vind från havet som gjorde vattenytan ilsket vågig med vassa toppar och skum. Hm.

Fast jag egentligen hade bestämt mig för att ta en playadag (och med mina principer betyder det i praktiken att jag genomför planen även om det skulle hagla blodiga spikar), så traskade jag en kort sväng över området, och satte mig i bilen igen. Dags för plan b - en park.

Kände mig så väldigt stadi när jag tog plats i en skyddad park vid sundstranden, i lä intill en buske. Den äldre generationen öjbor skulle antagligen ha skakat på huvudet och tyckt att "Noo e hon undeli honde Kronqvistarn...". Förresten ligger det inte riktigt i öjbons natur att sola. Man ska mera klippa gräs, pynja med båten eller bygga om skäribastun. Inte ligga och blunda mot solen, allra minst i en park - i stan.

Hur det nu var så låg jag någon timme och solade i parken. Lyssnade på musik och läste Slash. Jo, fortfarande Slash. Jag ska säga att det tar en förbannad tid att läsa en bok när man enbart har den som litteratur vid solbad. Och alltså läser en sida - somnar - läser samma sida - somnar - börjar på nästa sida - somnar.

Det var riktigt, riktigt varmt i solen. Efter parksolandet tog jag ännu ett dopp I SUNDET! Nånej, det gjorde jag såklart inte. Jag har ingen direkt dragning till att simma med bajskorvar, lik och sopsäckar. Men jag hoppade snabbt i bilen och drog till Sundmun för att simma en snabbis. I vatten som faktiskt var rätt ljummet. Ett par knoppar hade hittat till stranden, men fortfarande skrämde den hårda blåsten iväg de flesta. Nåja - mera plats för mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar