söndag 31 juli 2011

En något suspekt syn

Jo, förresten. När min stranddag började vara all, packade jag ihop mina prylar och åkte hem. På vägen mellan stranden och stan såg jag någonting som var så kul att jag tror att jag flabbade högt för mig själv. I diket, ungefär halvvägs mellan rondellen till stranden och landsvägen låg nämligen en fet jättenalle och sprattlade. Intill stod en lika fet papegoja och försökte hjälpa nallen på fötter, med ganska dåligt resultat.

Det låter som om jag sitter och hittar på, men jag lovar - hade jag inte sett det med egna ögon hade jag inte trott på det själv. Lite så att jag undrar ändå, fast jag själv var vittne. Undrar om de blandar något roligt i kaffet där på stranden? Eller om jag råkade ligga lite för nära någon mysko svamp i gräset?

Nu är det ju så att det finns en Pirate Park nära stranden. Och att man kanske har sådana där kolossala jättemaskotar där. De var nämligen jättestora, riktiga enorma skumgummivarelser. Och man kan ju tänka sig att dessa två maskotar var på väg hem (i papegoj- och nalledräkt?!) eller någonting, varpå den ene ramlade. Med en gigantisk skumgummikostym är det omöjligt att ta sig upp på fötter, så man måste be om hjälp av sin papegojkollega.

Detta var den enda vettiga förklaringen jag kunde komma på. Förutom det där med att jag kommit för nära och råkat slicka på någon konstig svamp.

Vilken givande dag! Jag har fått se både en uppblåsbar Barbara, en nalle och en papegoja inom loppet av några timmar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar