söndag 3 juli 2011

Kläddiskussioner

Igårkväll var det lite svårt att komma på Grejer Att Göra, så vi tog till det säkra kortet bowling för att värma upp lite. Och fast jag nu är rätt så skit på att bowla, och typ alltid blir sist, trots minutiös koncentration, så är bowling väldigt kul som sysselsättning på ett mindre schack. Man har liksom en uppgift att utföra, annat än att bara sitta och komma på diskussionsämnen. Och man får dricka kalla drycker och lyssna på musik och titta på och diskutera musikvideon samtidigt.

Sedan drog vi vidare till Amarillo och därefter till Calle. Packat med folk var det, eftersom folk som hade varit på Mustakari in Memories droppade in, särskilt där efter midnatt. Drog en sväng genom karaokebaren också, för det hör till att höra vilka låtar som spelas och sjungs för tillfället. Och alltid är det någon übersönderspelad stereotyp karaokelåt som snurrar. Sist vi travade in klämde en tant i med Miljoona Ruusua, och igår var Satumaa låten som drog igång genast vi kom. Nu väntar jag bara på Metsäkukkia nästa gång, så är repertoaren fullständig!

På damernas råkade jag igen ut för det där som jag är så dålig på. Nämligen att fatta om folk jävlas eller inte. Jag har väldigt svårt att läsa av sådant, till exempel tolka kommentarer och förstå om folk är genuint intresserade eller bara ställer sarkastiska frågor.

Jag stiger in på muggen i sällskap av bästa L, och väntar på min tur. Genast kommer en medelålders kvinna ut ur ett bås, tittar på mig och särskilt noga på det jag har på mig, i detta fall en axelbandslös klänning. På finska säger hon "Hur kan du riktigt ha en sådan där? Jag menar, ramlar den inte ner?", varpå jag svarar "Nä. Eller jo, kanske den glider ner någon gång, men då är det väl bara att dra upp den tillbaka, höhö".

"Oj nej, jag skulle nog inte kunna ha en sån. Måste du inte gå och dra upp den hela tiden? Är det inte irriterande?". Nu hoppar bästa L så gulligt in i diskussionen och bara "Äh, den har ju gummiband och allt - nog hålls den uppe!". Sen kommer vi in på något om tiss-storlek, och sedan blir två toaletter lediga, så att L och jag får gå in och göra det vi skulle, och diskussionen avslutas.

Jag har fortfarande ingen aning om ifall kvinnan jävlades, om hon inte gillade mina kläder, eller om hon genuint var intresserad av hur en axelbandslös klänning hålls på plats. Hon verkade i och för sig rätt trevlig, så kanske hon bara försökte småprata i toalettkön, vem vet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar