lördag 9 juli 2011

Det blev en dag på stranden

Detta är just ett sådant inlägg som man kan läsa en januaridag då man har grävt fram bilen ur snön och med stelfrusna fingrar rattar till jobbet i beckmörker. Så att man kan försöka återkalla i minnet hur bra man kan ha det. Hör här: Inledde dagen med en simtur och morgonkaffe på stranden. Kan bara inte bli bättre. Ligga på filt och smutta kaffe och läsa lite eller plugga in mp3-spelaren i öronen. Borde dock skaffa en termosmugg så att jag kan ta med mig min egen slurk. Blir lite långtråkigt att vänta till klockan elva så att caféet öppnar.

Stranden var nästan folktom, som den ofta är på förmiddagar, vilket förvånar mig något. Vad gör stadsfolk en lördagsförmiddag i juli när temperaturen stiger över +25-gradersstrecket?

Nå, jag skiter väl i vad folk gör. Jag njöt nämligen storligen av att vada i ett stilla, sidenblankt vatten och ta en simtur med måsskrän i bakgrunden. Sedan nästan hinna torka på väg tillbaka upp till filten, trots att det var absolut vindstilla.

Himlen var absolut knallblå med fluffiga moln. Moln som glider fram snabbt i olika lager är roliga att titta på.

Det fanns också annat att titta på. När det började samlas lite folk bongade jag nämligen den snyggaste rygg jag beskådat någonsin. Tillhörande en ganska lång kille med ljusa shorts. Bodybuilderryggar ser bara korta, klumpiga och missbildade ut, så det här var ingen sådan. Detta var en alldeles lagom rygg. Lagom V-formad och brun, med en proportionerlig muskelsymmetri ända från korsryggen ut över axlarna. Funktionella, riktiga muskler istället för svällande, bulliga ballonger. När han lyfte någonting spelade alla de enskilda musklerna så vackert att man inte kunde låta bli att titta. Det är snyggt med rygg.

Framåt eftermiddagen efter någon timme i solen beslöt jag mig för att vara lite smart och inte pressa i solen tills jag kräks och är rödfnasig. Fast det verkligen inte är fråga om något egentligt pressande. Jag njuter helt och hållet av att vistas på stranden. Hur som helst så packade jag ihop min grejer, åkte hem via för en dusch och rullade sedan ner med cykeln på stan. Hittade ett par grejer (jaja, två klänningar då), och sedan hem. Lagom tills att det började åska och ösa ner regn. Det kallar jag en ganska väl avvägd dag.

Nu har jag samtliga fönster på vid gavel, men det sparkar inte särskilt mycket. Lite regnfriskt syre ska man väl i alla fall få in.

5 kommentarer:

  1. Jaa-a, va ska man säj annat än at ja sku ha kuna betal en heil deil fö ti byta roller, men vi hadd no varmt i arbeite å...;)

    O saan: BILD NR 2!!!! Vatå tusen gang bäter o skarpari än hedi molnlandskape som va standard i Windows som bakgrundsbild?! Hoppas du har e i högupplöst form fö användning som t.ex. bakgrundsbild i datorn, elder vaför int print ut i väggstort format o tapetser me e?

    SvaraRadera
  2. Vi kan diskuter na pris så kan ja koma å säli bilan en da åså kan du vikarier me på stranden. Kan händ att du får gräva djupt i plånboken dock:D

    Bild 2 e teiji me tilifon (som e ca 3 år gambel), så ja tvivlar att e sku ga ti laga en fototapet åv e;)

    SvaraRadera
  3. Undrar vem som sku djera bort se meir vi ombytta roller (tvivlar mest på min egen fömåga ti hålla ställningarna)...:D

    Hmm...har du na dockhus? :)

    SvaraRadera
  4. Tog du ingen bild av den snygga ryggen? ;)

    SvaraRadera
  5. Bubba >> Finns noo! Och kassa-apparat!:)

    Linn >> Tog ingen bild, nä. Skulle ha känts lite för stalker-aktigt :P Du får lita på mitt ord!:)

    SvaraRadera