söndag 12 juni 2011

Pingst-pongst

Skulle sådär snabbt kuta via butiken, men tji fick jag. Stängt som bara den. Det är tydligen någon slags, eh... typ pingst ellää någå. Någon av de här så kallade kristna thingeys hur som helst. Som innebär att man får ledigt från jobbet om man har tur, eller bara att allt fanskap ska vara stängt om man har otur.

Ur Wikipedia: "Pingst, kristen högtid som firar att den helige Ande gav sig tillkänna för apostlarna i Jerusalem (Apg 2:1-13, 37-39)". Jaha. Nu har jag inte läst apostlagärningarna så särdeles noga, men jag tror knappast att det står att inte Chydeniacentret får vara öppet så att man kan få prova en klänning eller två.

Nu ska inte jag vara den som är den, men jag tycker att det finns viktigare saker att stänga ner hela systemet för. Alla de här rätt intetsägande dagarna - jag menar Kristi himmelsfärd är ju trevligt för att man får dubbel lön om man jobbar, eller får en bonusdag ledigt, men själva betydelsen - hur viktig känns den för den stora massan?

Man kunde - tycker jag - istället slänga in några röda dagar som är mera relevanta för majoriteten. Typ första måndagen i augusti skulle kunna vara "spendera en dag med din familj"-dagen, en fredag i mörka november kunde vara "fara på kaffe men en kompis du aldrig hinner träffa"-dagen, och en dag i mars kunde vara "ta en promenad på isen i marssolen"-dagen. En dag i maj kunde vara "picknicka med dina vänner"-dagen.

Det skulle vara trevligt med lediga dagar som innebär en viktig aktivitet, upprätthållande av sociala kontakter och färdigt dirigerat program. De flesta ligger ju ändå bara och dreglar på soffan på Kristi flygare vad jag vet. Eller tar en extra fylla kvällen innan, just för att man har möjligheten till att dregla på soffan följande dag. Och vilken kick det ger arbetsdagarna att få en dag ledigt för att gå i solen på isen eller inta vårens första picknick bland knoppar och kvitter. Hm. Jag ska nog skriva till presidenten och fråga vad hon tycker.

Nåja, jag fick dra till Abc en sväng och köpa frulle tills imorgon i alla fall. Och därmed köa i typ 25 minuter för två varor. Eftersom det tydligen står i apostlagärningarna att "I skolen genast fara åstad för att trängas i Abc med resten av Kokkola, ty så är det skrivet".

4 kommentarer:

  1. Alltså du e ju bara fö bra du Maja!!! Fick mig ett gott skratt då ja läst ditt inlägg. Kram Piisu

    SvaraRadera
  2. jag håller med piisu här ovanför. och jo, skriv till tarja du bara. fråga samtidgt om du kan ta över hennes jobb sen när hon inte orkar sköta det längre.

    SvaraRadera
  3. Piisu >> :D Jamen ja menar - pingst, va e nu he? Måste googel fö ti eins veta va vi "firar". Kul att du läser:) Kram!

    alegni >> Ska fråga! Vill du och mr Alegni komma på balen sen i december om Tarja är okej med att jag tar över?

    SvaraRadera
  4. of course we will. vad som helst för dig, men bara för dig :)

    SvaraRadera