söndag 5 juni 2011

Kaffe

Var på studentkaffe i helgen. Två ställen, närmare bestämt. Har inte varit på ett enda studentkaffe på säkert fyra år, eftersom jag inte har haft några bekanta i abiturientåldern. Nu slog jag till på två i år istället.

Gårdagen var varm och vacker. Lite småblåsig, dock. Vilket jag alldeles speciellt fick erfara när jag sprang via butiken och köpte studentrosor. Min klänning försökte envist göra en Marilyn Monroe på parkeringen och man fick hålla i fållen med bägge händerna för att försöka hålla den åt rätt håll. Alltså nedåt mot knäna, inte uppåt mot öronen. Men inte mer än en ljum sommarvind.

Så plötsligt, i bilen strax efter Åköströömbrooen slog det till och en riktigt tuff virvelvind brusade till och nästan böjde träden längs med marken, samtidigt som himlen blev helt mörk. Några minuter stormade det hysteriskt - och sedan var det frid och fröjd igen. Sedan var Öja utan el en bra stund, och studentfirarna kokade nervöst kaffe på hastigt lånade gasplattor och annat som fanns till hands.

Satt sida vid sida med en öjagubbe i en soffa på ett av ställena. Fast han tvekade till en början. "Den här brukar vara så reto i mun, så jag vet inte om man vågar sätta sig här. Vem ska hon nu släktas på?". Efter kaffet tog gubben fram sin insulinspruta och bara: "Psst. Ska du ha en sil?". Humor! För den som undrar så tog jag ingen sil. Fast det var lördag och allt.

På det andra stället klapade jag en snel hest som stod i en hage intill. Hästar är rock. De har snela ögon och mjuka mular och doftar genuint gott. Jag som har så bra med utrymme skulle ju lätt kunna ha en. I mittersta rummet (det som heter kontoret eller kajaklamineringsrummet, eller Jesusrummet) till exempel. Och drack lite mera kaffe och sånt. Efter allt detta kom vi per telefon överens om en träff med öjaflickorna, både vi som numera är kokkolabor och de som bor kvar. Som omväxling till allt kaffedrickande for vi. Till Bryggan. På kaffe. Så nu är bryggansäsongen inledd. För den som har något ärende efter kontorstid i sommar så lär jag hittas där framöver.

4 kommentarer:

  1. Haha!
    Månne gubbin läser bloggar? ;)
    Hoppas du byri få ordning (läs: normalisera) arbeitstiida och skrivase, Bryggan stänger ju entå 10 va?

    SvaraRadera
  2. Ingen aning, men mittiallt? Få sii om an känder igen se å kommenterar isf... :)

    Arbeitstiden borde vara meir normalisera framöver, hoppas ja iaf. Fyri 10 hoppas ja iaf att ja hindar slut såde normalt. Men just he ja... hede me skrivasi hadd ja visst rej hinda glöm. Nå, he kan man kanski ta itu me på sena kvällar, baket afterwork på Bryggan:P

    SvaraRadera
  3. Nee nå f** hestan låftar int na go! imo

    SvaraRadera
  4. Jomen jo:) Int alltså hästbajs, utan varm å snel hest, he tycker ja om. Men okej, in i lägenheitn kan e händ att doftn sku val liti väl... eh, dominerand:P

    SvaraRadera