onsdag 22 juni 2011

Mitt i naturen

Håller på framställer lunchlådor. Mat som ska portionsförpackas, frysas och sedan så näpet plockas fram på lilla lunchen på jobbet. Det är ganska ovant, jag lagar ju nästan alltid en (1) portion oberoende av vad jag lagar. Nu är det snudd på storkok, där man står och rör i flera kastruller samtidigt.


I förrgår var jag ute på en kvällspromenix. Sådär som man gör med småbarn, låter dem rasta av sig lite innan man lägger dem så de sover bättre. Jag tog en sväng längs Sundet och vek av en vända i Sandshagsskogen. En icke helt oäven tillvaro.

I skogen fanns det blommor och blader. Och - märkte jag när jag stannade och fotade dessa - myggor! Några av de första jag har sett i år. Inne i stan existerar ju inte sådana, men redan någon kilometer utanför centrum dyker de upp. Inte för att de på något sätt stör mig. Mera störande är nog den där jävla stanken av myggmedel. Hjälper ens myggmedel? Jag tycker att de som är insmorda och stinker OFF! (eller ohovia, som det heter i Kokkola) ofta är de som viftar och klagar mest på myggen. Men å andra sidan så besitter jag en underbar egenskap, nämligen att jag inte får några myggbett. Och har aldrig fått, vad jag kan minnas.

Jag kom till ett vägskäl och valde naturligtvis Sommarvägen, vad annars?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar