tisdag 14 juni 2011

Nöff

Hej från svinstian! Precis som alla andra skyllde jag på värmeböljan förra veckan, och bara: "Nu struntar jag i att städa, när det är så härligt väder" och hängde på stranden/Bryggan/terrassen istället. På söndag, när vädret blev svalare igen var alla bara: "Jamen nuuu har jag äntligen städat". Inte jag. Jag har inte städat ett endaste dugg. Varken före, efter eller under värmeböljan.

Jag är jätteduktigt på att Hålla Ordning omkring mig. Jo, på riktigt, fråga min mamma! Jag plockar undan och viker filtar och puffar soffkuddar och torkar diskbänken mi-nu-ti-öst. Men det där med att städa. Alltså dammsuga och faktiskt rengöra, det är jag sjukt dålig på. Eller dammsuga kan jag väl göra för all del, då och då i alla fall (har ju världens bästa dammsugare, mind you!). Men torka damm, putsa, städa muggen, tvätta kakel - nej. Det gör jag bara när dammet antar formen av korvar och typ rullar ner från hyllor och fönsterbräden av sin egen tyngd.

Känner dock på mig att en sådan där rengöring börjar vara på sin plats nu. Tyvärr. Måste nog städa ändå. Men inte idag. Kanske imorgon. Eller nästa vecka. Får se lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar