onsdag 15 juni 2011

Duktig flicka!

Nåja! Nu har jag städat mitt lilla råttbo! Jag har torkat damm av alla fönsterbräden, hyllor, alla grejer som står på dessa ytor, alla solkiga dörrkarmar med fingeravtryck är putsade. Mattorna dammade, golven dammsugna och -torkade, muggen är städad - rubbet!

Dessutom tog jag itu med det allra värsta. Japp. Golvbrunnen i duschen. Så fruktansvärt äckligt! Det är nog det värsta jag vet, att handskas med den där hårklumpen, inpregnerad med tvålrester, fett och damm som på något sätt bildas där. Icke desto mindre är det någonting man måste göra om man vill undvika stopp i avloppet och därpåföljande swimmingpool på badrumsgolvet.

Jag monterade sålunda loss golvsilen, grävde upp det som såg ut som ett illa medfaret bäverlik och putsade nogsamt golvbrunnen med a) en svamp och b) en avlagd tandborste. Rengjorde sedan golvsilen genom att pilla loss alla hårstrån och sedan tvätta den med samma tandborste. Det var ett riktigt äckelinferno, om någon är intresserad.

Det som vållar problem med städningen i övrigt är mina ben. Att de inte är längre, alltså. Jag har nämligen gott om spegeldörrar till mina garderober, sådana som sträcker sig från golv till tak. Jag själv sträcker mig dock inte från golv till tak, står mest och hoppar och sträcker mig och når bara dit jag når.

Hur som helst är det fejat och klart här nu. En viss skillnad onekligen.

1 kommentar:

  1. Hyvä Maja!
    och så underbar text, dagens skratt + inspiration

    SvaraRadera