tisdag 18 januari 2011

Tävlingsinriktad. Eller bara lat.

Egentligen var det dumt det där med att tajma hur snabbt jag kan göra mig i ordning den där gången. Detta har nämligen lett till att jag aldrig kommer upp på morgnarna. Eftersom jag vet att jag hinner duscha och sminka mig och föna håret och allt det där, för att vara ute genom dörren på typ en dryg kvart.

Jo, under perfekta förhållanden funkar det så. Däremot funkar det snäppet sämre just när man är yrvaken och allmänt trög i vändningarna. Dessutom brukar tankar som: "Äääh, jag kan nog slå mitt rekord idag. Räcker nog med tolv minu... zzz...". Det är inte alls ett sunt och realistiskt tankesätt, kan jag meddela. Inte alls.

2 kommentarer:

  1. Jag sysslar också med "3 minuter till" och tror då stenhårt att det är avgörande om jag är kommer att vara pigg och utvilad eller inte. Svaret lär väl vara http://www.youtube.com/watch?v=WWaLxFIVX1s .

    SvaraRadera
  2. Precis! När jag lägger mig så bestämmer jag att jag ska kliva upp i tid så jag får pyssla på i lugn och ro med morgongrejerna. När alarmet ringer skiter jag i allt det där, bara jag får SOVA EN MINUT TILL, SNÄLLA, SNÄLLA, SNÄLLA!

    Undrar om man någonsin lär sig? Jag gissar http://www.youtube.com/watch?v=WWaLxFIVX1s :)

    SvaraRadera