lördag 22 januari 2011

Födelsedagsfirande

Drog till Öja idag en sväng med anledning av min mammas födelsedag. Fast först via butiken för att köpa knarrande färska tulpaner åt födelsedagsbarnet. Tulpaner hör till när man fyller år. Mor och jag må ha olika smak vad gäller inredning, kläder, färger och i princip allt annat - men tulpaner gillar vi båda två. Det är något med deras rejäla, tjocka stjälkar och deras enkelhet som gör dem snygga.

Och så hade jag med mig en present också, nämligen "Stormskärs Maja" på DVD. En riktig klassiker, jag minns att den var en av både mammas och mina favoritfilmer - eller en serie var det ju egentligen, för den delades upp i flera delar - när jag var riktigt liten. Hela familjen tittade på den då, och jag minns ännu hur sorgligt det var när man måste klubba Tulpana, den fina kon som Maja fick i brudgåva av sina föräldrar. En sorglig filmatisering som visar hur usligt det kunde vara ute i skären för en fattig familj för länge sedan. Sorglig men vacker.



Kuriosa: när jag var liten var titelmusiken till "Stormskärs Maja" min absoluta favoritlåt. Jag deltog en gång i någon radiogrej när jag var typ pytteliten, och fick som pris önska en låt i radion. Och jag önskade just den. Kanske inte den vanligaste låten för ett barn i dagisåldern att önska, vad vet jag?

3 kommentarer:

  1. Tulpaner som knarrar, inga andra än de färska som knarrar, får mig alltid att tänka på din mor.
    Grattis moster Teta!
    :)

    SvaraRadera
  2. Jag eeelskade också musiken till Stormskärs Maja redan som liten. :) Den ger mig fortfarande gåshud ibland, den är så mäktig på nåt vis!
    Kul att höra att du fått ett vikariat, vem vet vad det leder till...

    SvaraRadera
  3. Jessica >> Hennes favoritblommor!:) Gratulationerna hittade fram, jag kan tacka å hennes vägnar:)

    Astrid >> Visst är den! Igen slås jag av hur lika vi har uppfattat saker och ting :D För att inte tala om hur lika våra pappor verkar vara... :) Jo, det blev ett vikariat nu. Vad som sker sen får framtiden utvisa!

    SvaraRadera