onsdag 12 januari 2011

Stirr

Sitter i soffan och stirrar krampaktigt rakt fram. För idag har jag inte tänkt somna in för natten riktigt ännu. Även om det lockar oerhört att dra täcket över huvudet och bara sovasovasova. Hur resonerade man egentligen som liten när man uppmanades att gå till sängs och kontrade med ett "NEJ! JAG VILL INTE GÅ OCH LÄGGA MIG!".

Tillåt mig att fråga följande. Hur faa-an kan man erbjudas att få krypa ner mellan mjuka lakan och bara somna utan minsta bekymmer med huvudet på kudden och nallarna omkring sig - och protestera?! Hur kan man tacka nej till sådant?!Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Barn är tammefan dumma små saker. Förstår de inte vad som är fantastiskt här i världen?

Enligt mig är i alla fall det mest fantastiska av allt att sova. I alla fall just nu. Mmm... sova.

-----------------------------
Tillägg några timmar senare

Det gick inte. Jag somnade igen. Den här gången vaknade jag dock redan klockan sju. Alltid ett framsteg. Jag kan verkligen inte hjälpa att jag inte hålls vaken. För några dagar sedan somnade jag sittandes i en stol. En ganska mjuk stol förvisso, men likväl - jag somnade sittande och vaknade när telefonen ringde. Imorgon ska jag inte ens sätta mig ner när jag kommer hem. Jag ska stå. Mitt på golvet så jag inte har möjlighet att luta mig mot någonting av misstag.

3 kommentarer:

  1. jag är nog också tröttare än vanligt så här års, men ditt tillstånd låter hundra gånger värre. kanske dags att söka hjälp?

    SvaraRadera
  2. Ja sku sej sama sak... bånen förstar int va som er bra jer i liivi... ;) Varenda kväld har vi fan ti ståhej om att fa å sova... suck suck suck.

    På tal om tröttheit så er jag å ganska hängo å slut... mörkri kanski? Men kanski he sku va me en blodkoll??

    //tha machine

    SvaraRadera
  3. alegni >> Antingen det, eller så ringer jag Hästens och frågar om de behöver en madrassutprovare. Tänk dig det jobbet på heltid:)

    Maskinen >> Jåå, he e väl noo mörkri främst. Plus att ja e ovan me dehe kontorsarbeiti kanski? He e meir ansträngand åt hövo än va man tror... så he knäpper åv allt tå ja komber heim. Borde husomhelst ta en blodcheck. Mittiallt har ja hemoglobin på minus tvåhundra...

    SvaraRadera