torsdag 13 januari 2011

Den bästa julklappen

Efter att ha levt tre månader utan dammsugare kom jag nämligen på vilka fördelar den har gentemot microfiberduk. Microfiberduken är finemang på så sätt att den är lätt och tyst och gör mycket rent med lite oväsen. Nackdelen är att man inte riktigt rår på mattor med den. Mattor (alltså stora mattor som man inte kastar ut i en handvändning) bör dammsugas.


Alltså behöver man nog en dammsugare trots allt. Och alldeles mest speciellt behöver man just den här dammsugaren. Den är nämligen i stora drag den bästa som någonsin har tillverkats. Den har stora gummihjul som bara glider fram över golvet. Den har ställbar sugstyrka som man reglerar med snitsiga knappar som blinkar space:at under processen. Den är ultra silent. Den har en slang som kan vara både jättekort och jättelåååång. Den är rejäl och snygg, med ordentligt handtag och stadiga reglage. Inget pilipali.

Men bäst av allt: den drar inte in sladden hela tiden. Efter några år med den lilla ettriga dammsugaren vars sladdvinda var trasig tycker jag att just det är en helt oslagbar egenskap hos en dammsugare.

3 kommentarer:

  1. Vi sku böv en nyan dammsugar.... vår rolfy buri va slutkörd (elder slutsugi???).

    Men men... B anser att he er i prima skick ända tills he spontanantänder (ne, ja veit int om he er ett ord...)i skrubbin en natt (typ)....

    //tha machine

    SvaraRadera
  2. Ja rekommenderar verkligen den här! Ha vaali van me hande töntdammsugarn som ja ha hadd i mang år, å som knappt söug na alls. Me denhär kan man int jämt ha på full effekt, för an suger fast se i golvi tå:D Å laaaaangan sladd, räcker hu bra som helst i heila lägenheitn utan att man måst byt uttag. Å dömde gumihjulen - ah, behöver man säj nameir än SWISCH?!:)

    Å hede me att an har fleira olika inställning å lamppo som blinkar - kanski he sku kuna lock Björn..?;)

    SvaraRadera
  3. NU VEIT ja vannifrån tröittheite komber! He e dammsugare som e fö effektiv, töömber rummen på syre!

    SvaraRadera