onsdag 26 januari 2011

Enkelt sätt att uppnå inre frid

Ah, en sådan utomordentligt fridfull kväll. Kan det bero på kölden som knäpper i knutarna och värmen här inne? Eller ljusen som brinner på soffbordet och i lyktan jag fick av min storebror i julklapp? Eller på att jag börjar vara klar med en ryckning på jobbet nu, och äntligen kan ta itu med de uppgifter som jag vill och som måste göras? Eller det lyckade pumppi-passet, under vilket jag gjorde två personbästa? Eller på därpåföljande cykeltur hem och varma dusch? Eller på kvällskaffet i min favoritmugg?

Säkert är det delvis en kombination av allt detta. Men mest av allt är det nog för att jag har inhandlat ett par perfekta korgar och organiserat min kaoslåda i köket. Den som jag har stuvat ner plastpåsar, bakplåtspapper, glödlampor, batterier, klädnypor, maskindiskmedelstabletter, värmeljus - ja allt plotter som inte har någon given plats - i. Nu har jag sorterat allt med militärisk precision, fördelat i logisk ordning i korgarna.

Organiserardelen av mig drar en djup suck och njuter. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: systematik, mina vänner. Sys-te-ma-tik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar