fredag 21 januari 2011

"Då ska jag be att få ringa en vän!"

Om ni någon gång har någonting ni behöver hjälp med har jag ett hett tips. Ring min mammas chef. Alltså föreståndaren på hennes arbetsplats, eller "schäfern" som hon kallas hemma hos oss. Hon har hjälpt mig i en och annan knivig situation.

I somras till exempel, när jag skulle hälsa på i min kusins nybyggda hus i Jakobstad och GPS:en inte ville fungera utan envisades med att skicka mig mot Bennäs hela tiden. Ringde min mor och frågade vartåt vi skulle söka oss, varpå hon gav luren åt chefen och bad henne förklara istället. Detta eftersom chefen är bosatt i Jakobstadstrakten.

Och tammefan om inte damen förklarade rätt in i minsta detalj. I stil med "...och till höger finns en blombutik, kör förbi den och fortsätt tills ni ser en staty av en trebent gris, där tar ni till vänster - och akta, det finns ett gupp just där!". Det enda vår levande GPS missade att referera var en tant på cykel som kom emot oss, annars var att exakt återgivet. Varje buske och gatsten.

Idag ringde jag mamma för att fråga en praktisk grej, eftersom vi råkar ha samma arbetsgivare i form av Karleby Stad. Men inte svarade hon, trots att jag ringde två gånger på hennes mobil. Så jag ringde mor på jobbet istället, och nu var det nyss nämnda föreståndare som svarade. Eftersom hon nu brukar ha koll på grejer så frågade jag henne istället, och fick veta precis det jag ville. Komplett med beskrivning av tillvägagångssätt och allt.

Så gott folk, vid eventuella problem - ring mammas chef, det brukar jag göra!

6 kommentarer:

  1. He bästa e väl att "shäfernegenskaperna" dessutom gar i arv...junioren hadd saker å ting på klart han o under studietiden i alla fall...:)

    SvaraRadera
  2. Trebent gris? Jag måste visst ta mig en noggrann titt när jag kör till jobbet idag.

    SvaraRadera
  3. Bubba >> Jasså?:) Ja, he e säkert möjligt. Äpplet faller inte långt ifrån schäfern!

    Jessica >> KAN vara att det var någonting annat också. Typ en begravningsbyrå eller en busshållplats, jag minns inte så noga... Men kolla nu för säkerhets skull!

    SvaraRadera
  4. kan du ge telefonnumret till schäfern, tack?

    SvaraRadera
  5. alegni >> Jag ska kolla, alla borde ha ett sådant nummer - där man får svar på allt;) Fast din gubbe (den omtalade mr Algeni)är väl ganska pålitlig han också, om man behöver ha reda på saker och ting?

    SvaraRadera
  6. du har så rätt. det är ju få saker han inte kan lösa om man ringer honom i (smärre) panik :)

    SvaraRadera