söndag 30 januari 2011

Pedagogiskt

Min mamma är barnträdgårds-lärare. Det betyder att hon ibland är något över-tydlig. Exempel-vis kan man få text-meddelanden där hon använder binde-streck i mycket var-dagliga ord. "Kommer du och äter älg-kött och potatis-mos idag?".

Det - och att använda cykelhjälm när man cyklar - är småbarnspedagogens främsta kännetecken.

8 kommentarer:

  1. Det beror på att hennes telefon inte alltid vet att hon vill skriva älgkött utan då blir det zzlhuts istället.Då löser hon problemet genom att skriva älg först och kött sen.Man får va både listig och stark!

    SvaraRadera
  2. Nännä. Hon skriver binde-streck också då hon skriver lappar för hand, så att skylla på tekniken går inte! Sol-klar yrkes-skada.

    Och så kommenterar hon anonymt också.

    SvaraRadera
  3. Jag fann in-lägget mycket lustigt! Och kommentarerna ock-så för den delen :D :D

    SvaraRadera
  4. Och det var all-deles sant:)

    SvaraRadera
  5. Använder du cykelhjälm då?

    Borde själv va smart och börja använda det, men det tar emot.

    SvaraRadera
  6. Nej, jag använder INTE cykelhjälm, det skulle i så fall vara över min döda kropp. Jag bara klarar inte av det, det är så töntigt att det gör ont. Det är okej på småbarn som inte kan hålla balansen och inte har koll på trafikreglerna (fast jag har mycket svårt att tro att en plasthjälm gör särskilt stor skillnad när man blir överkörd...), men tammefaa-an inte på vuxna människor.

    Förresten förstår jag inte pointen. Man kan ju lika lätt bli överkörd på gatan när man går. Logiskt sett borde man ju ha gåhjälm då också.

    SvaraRadera
  7. Jag vet det kan kännas lite generande och jobbigt att knäppa på sig cykelhjälmen, särskilt en varm sommardag eftersom så få andra cyklister verkar göra det. Men jag brukar tänka att det är för mitt eget och anhörigas bästa om jag använder hjälm. Man sitter högre upp på cykeln och kommer upp i högre hastigheter. Dessutom kan man inte lita helt och hållet på andra trafikanter. Så Maja! Skaffa en cykelhjälm även om det känns töntigt. Försök bita ihop och tänk på något annat istället när du knäpper på dig hjälmen. Cykelhjälm är en billig livförsäkring.

    Kram från Jeanette som alltid använder hjälm.

    SvaraRadera
  8. Jeanette. Det finns inga livförsäkringar.Farligt att tro att en tunn liten frigolithjälm har sådan effekt,för det har den inte. Precis som Maja säger kan en olycka hända den som går eller den som åker bil. Gå - och bilhjälm? Man får inte bli så förnumstig att man sätter sig över andra människors fria val.Maja cyklar och har inte hjälm.Bra! Hennes val. Låt det stanna där.

    SvaraRadera