måndag 31 januari 2011

Lika trevlig som en hög mögligt bajs

Hon är enträgen, den där Maja. Drog envist en loppisrunda också idag. Slutade jobba sisådär tio över fyra, och hann runda tre ställen innan de stängde klockan fem. Vilken idiotisk tid att stänga förresten. Och så är alla försäljare sådär fem-före-att-gå-hem-för-dagen, och närmast blänger på en när man kliver in. Ursäkta för att jag finns till och tar plats i din butik, liksom.

Kammade noll. Först drog jag till ett ställe som har konkursförsäljning av möbler. Man tycker ju att det borde finnas en och två nattduksbord där, men icke. Jag snackade på mitt trevligaste sätt med en av försäljarna, men inte hjälpte det när de inte hade det jag sökte. "I slutet av nästa vecka får vi in ett större lass från ett konkursbo. Då har jag säkert någonting åt dig" sa snubben. Med min tur är det säkert Plastiga Spånskivemöbler AB som har gått i konkurs. Förresten har jag ingen lust att springa dit upprepade vändor för att kanske hitta någonting någon gång.

Sen drog jag till Ekocenter. Då var klockan kanske kvart före fem, och ni skulle ha sett den ilskna blicken gubben i kassan fyrade av när jag kom in. Joseph Fritzls blick framstod som vänlig i jämförelse. Jag gick en runda bland sovrumsmöblerna, och frågade sedan av kassagubben hur de hade det med nattduksb... "Du måste gå och titta! Jag vet inte vad som finns! Titta själv" fräste gubben. Jag körde på min favorittaktik (nej, inte gråta) - nämligen "bemöta otrevlighet med maximal vänlighet", och gav typen mitt allra varmaste leende och sa med ödmjuk röst "Jag hittade två olika, men finns det några andra?". Gubben stirrade tillbaka. "Ei oo muita!".

Nähäpp. Då sket vi i det Ekocentret. Förresten har jag för mig att det drivs av Kokkolas arbetslöshetsstiftelse. Det förvånar mig inte en sekund att typen jag talade med idag var arbetslös. Han hade så att säga inte läst Kundbetjäning 1 eller Folkvett i praktiken under sin utbildning...

Men nu har jag - den lite mindre framgångsrika loppisrundan till trots - eventuellt en lösning på Situation Nattduksbord på gång. Jag tänker tomma mjölkförpackningar och silvertejp. Nånej. Men jag kanske har en lösning.

2 kommentarer:

  1. Hahaha! Grymt irriterande att det kommer folk och frågar saker när man står där och försöker sköta sitt jobb.

    SvaraRadera
  2. Precis. Dessutom var det ju en helt befängd sak att göra. Fråga "Har ni nattduksbord?" av en typ som säljer möbler. Vad tänkte jag på?:)

    SvaraRadera