onsdag 8 september 2010

Liten skrott


Idag har jag hälsat på en liten och väldigt söt skrott. Skrotten hade dock hunnit bli ganska stor (i alla fall enligt mamman, själv tyckte jag att den var pytteliten) eftersom det tog en stund innan jag hade möjlighet att hälsa på. Jag har varit förkyld och jävlig, och sådant tycker inte småskrottar om. Är man förkyld ska man inte peta på andras nyfödingar, så är det bara. Inte hålla i famnen och sådär urskuldrande säga "Ja, jag borde ju egentligen inte, för jag är så förkyld, men..." när det redan är för sent. Nej men gör inte det då!

När jag blev frisk blev mamman sjuk. Sedan blev även bebben smittad. Men nu äntligen var vi alla friska, och jag fick träffa den nya lilla damen. Och föräldrarna såklart, men dem har jag ju träffat förr. Skrotten var däremot splitterny!;)


Bebisen fick såklart en bok av tant Maja, vad annars? Barnböcker är hur roliga som helst att köpa, jag kan stå och bläddra i dem i evigheter i bokhandeln. Den här gången blev det "Snurran städar", den var komisk. Handlar om en katt som har världens bästa undanflykter för att slippa städa. Typ trötthet, ont i armen eller tuberkulos.

Eller hunger. Som lämpligen botas medelst ketchupmacka. Snurran är en ytterst listig men väldigt dramatisk katt. Lite synd att jag måste ge bort boken bara, hade gärna läst den själv!

3 kommentarer:

  1. kanske du kunde ha fått mängdrabatt om du hade köpt en likadan bok till dig själv.
    vi ska till kokkelby och träffa en liten skrott på söndag vi också. eller rättare sagt en grankott, inte en skrott.

    SvaraRadera
  2. Kanske? Fast om jag skulle köpa alla barnböcker jag gillar skulle jag gå i konkurs:)

    Och välkomna till Kokkola! Hoppas skrotten är lika söt som den jag träffade igår:)

    SvaraRadera
  3. kan noo händ he :) jag väntar sååå på barnbarn så jag får börja läsa högt ur alla fina barnböcker vi har här hemma.

    grahnkotten är jättesöt - fast hittills har jag bara sett honom på bild.

    SvaraRadera