torsdag 19 augusti 2010

Också en väckning

Dagen inleddes klockan 07.30 av ett samtal från pappa. Sedan gjorde jag följande, helt naturliga sak: Tog en bunke rått älgkött ur kylen, hällde bort saltlaken, slog in i en plastpåse och la hela kadavret i cykelkorgen och trampade upp på Tallbackan. Detta eftersom det ska rökas kött idag, och pappa hade glömt att lämna det hos sin bror innan han for till jobbet*.

På busshållplatsen stod tre små skolbarn när jag susade förbi, först med och sedan utan kött i lasten. De såg väldigt små ut. Eller så hade de bara väldigt stora ryggsäckar. Typ mera ryggsäck än barn. När jag gick på ettan hadde min bästis E en så fantastiskt fin ryggsäck, kommer jag ihåg. Rosa, med små fack för pennor i lillfickan. Och alldeles gigantiskt jättestor. Vill minnas att hennes ryggsäck gick ner nästan till knävecken när hon hade den på sig. Själv hade jag också en rosa ryggsäck. Med hästar på, och texten: "I like horses".

*Min fars exakta ordval i telefonen imorse var: "Du får springa dit med köttet över lindon!". Så gjorde vi nämligen när vi var små, och skulle låna ägg av fammo och liknande. Sprang tvärsöver åkern längs en stig, det gick snabbt och säkert när man var liten och barfota. Tydligen glömde pappa att jag inte är sex år nuförtiden...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar