fredag 13 augusti 2010

Lever på aader

Har kusinbesök från Sverige den här veckan, vilket betyder att man gör sådant man inte annars kommer sig för att göra. I förrgår åkte vi ut till villan, grillade lite lunch, solade på bryggan, badade, läste och turades om att paddla kajak. På kvällen en sväng via Iltatori, som dock börjar bli lite mera folktomt jämfört med i juni och juli.

Igår åkte vi först via Jakobstad och gick husesyn hos en annan kusin som bjöd på lunch och kaffe på terrassen. Nybyggt hus i all ära, men det där med att ha en liten avsats av trä, ett soldäck utomhus är det som får det att sticka till av längtan hos mig. Lilla kusinbarnet såg nog min entusiasm när jag drömmande strosade runt barfota där ute och kikade på utemöblemanget, det lilla trappsteget ner till gräsmattan och de inbjudande solstolarna. Hon plirade nämligen upp på mig och frågade med sin lilla, klara röst: "Har inte du någon terrass, Maja..?".

Nej. Jag har ju inte det. Det var då en förgrymmad flicka till att vrida om kniven...


Snart åkte vi vidare söderut. Köpte blommor på torget i Nykarleby och gick för att hälsa på mommo och moffa. Som numera bor under de grönskande lönnarna på gravgården. Vi hjälptes åt att rensa undan lite torkade blad och stack sedan ner en blå-vit-gul bukett. Det skulle de nog ha tyckt om. Sedan sa vi hejdå åt mommo och moffa och åkte vidare.


Slutdestinationen var Nätön och mommos villa i Socklot. En mycket vacker plats med mjuk gräsmatta ända ner till vattnet. Vi solade på bryggan, pratade och simmade. Till sist fick vi rökt lax med nypotatis och så en kaffekopp på det. Som ni märker har jag bara levt på andra den senaste tiden. Men så kan man ju också göra.

3 kommentarer:

  1. Du tycks ha det ganska bra :) När kommer du och hälsar på Jesus och mig?

    SvaraRadera
  2. Jonna >> Jo, riktigt okej. Jag ska ordna upp och planera den här hösten lite, sedan ska jag komma och hälsa på er!:)

    SvaraRadera