onsdag 18 augusti 2010

Maja i trädgården


Saftmaja, alltså. Det är augusti och i det Kronqvistska hemmet syltas och saftas det. I alla fall saftas. För att bespara det nyrenoverade köket från stänk står Saftmajan vid stugknuten på en kokplatta och puttrar. Eller om det bara är för att det är trevligt att koka saft utomhus. Endera.


Själv är jag inte på något vis ansvarig för vare sig plockande, syltande eller saftande. Jag har plockat en handfull smultron i sommar, det är allt. Jag har noll intresse för bärplockande. Men så är jag varken syltätare eller saftdrickare heller. Några solvarma smultron på väg efter morgontidningen räcker. Och någon naturell jordgubbe då och då.

På jobbet har jag ibland spelat lite intresserad av huruvida det är ett bra lingonår i år eller inte, främst för att de söta mummuna verkar bekymra sig över sådant. Lingon ska man ha till allt, anser de. Själv kan jag icke för mitt liv förstå varför man lägger SYLT på salt mat. Till exempel köttbullar med lingonsylt! Kött och socker passar enligt mig inte ihop. Alls

2 kommentarer:

  1. Bleiv int na heimlaga saft i åår fö min familj, trastan hända ita
    upp allt vinbären, tå slapp man plock he iaf :D

    SvaraRadera
  2. Jer ha di noo hinda plock åtminstoni liiti röö å svart vinbären fyri trastan... men som sagt så e ja int na saftdrickar, så fö me spelar int e na roll:)

    SvaraRadera