tisdag 24 augusti 2010

Men vad läser jag?

Tydligen är det någon form av hjärnhinneinflammation som spökar i trakten, och den kan vara såpass lindrig att man inte ens behöver vidta några åtgärder. Annat än de man tar till vid förkylningar, alltså vila och vätska. Och väntan. Det kunde kanske förklara varför jag har mått så risigt nu, i en och en halv vecka. Förutom vanlig hosta, halsont och feber har jag haft så ont i huvudet, vilket jag vanligtvis inte har. Riktigt läskigt migrän-ont, och extrem ljuskänslighet.

Jag trodde att hjärnhinneinflammation innebar längre sjukhusvård och var riktigt allvarligt, men tydligen inte. Man kan tydligen ha lite lättare versioner också. Kunde eventuellt förklara mitt tillstånd den senaste tiden. Feber, ont i skallen och nästan total oförmåga att äta för att jag har mått så förbannat illa hela tiden. Allra värst tidiga morgnar då det bara har vänt sig i magen. Riktig morning sickness. Örk.

Eller så snackar jag bara skit och har haft helt vanlig influensa. Inte omöjligt.

6 kommentarer:

  1. eller så är du gravid...? ;)
    krya på dig hur som helst!

    SvaraRadera
  2. Det är jag INTE! Tack, jag håller på!

    SvaraRadera
  3. Oh no.
    Hoppas inte att det är det du haft, för vi träffades ju just när du blev förkyld och nåt sånt vill vi INTE ha i huset lagom tills bröllopsresan.

    Krya på dig!

    SvaraRadera
  4. på den inremedicinska avdelningen på Vasa Centralsjukhus var ja ha jobba i somar så ha vi faktist haft ganska mång patienter som ha haft hjärnhinneinflammation, så he kan no ligg na i e att e sku va na epidemi! hoppas int he e na sånt du har iaf. men dide vår patientre ha vari jätte styv i nackan å haft massiv huvuvärk. känns e igen? he gar no om me lite i.v. antibiotika :)

    SvaraRadera
  5. Jessica >> Hoppas inte! Fast... jag blev faktiskt sjuk dagen EFTER vi hade varit till er och sedan Nätören. Så eventuellt kan smittan ha kommit från de hostande Dalabäckarna. Om vi nu ska söka syndabockar, alltså ;P Och tack, jag försöker!

    SvaraRadera
  6. Ida >> Ja hadd faktiskt hövovärk, såde extremt såår hövo så ja måsta täck över öögona tå e va fö ljust annos, å sååran nacka. Men he känns noo mytji beter nu rej. Så antingen inbilla ja me, elde så vare na lättarian version som gick om åv se sjölv, just toko som di hadd skriva om i dagens tidning. Men ja veit som sagt int. Kan ju vara att ja inbilla me å, bara för att ja pricka in ti symtomen ja läst i tidning ida:)

    SvaraRadera