söndag 17 februari 2013

De goda idéerna är inte alltid lika goda när dimman lättar...

Håhå. Vi var ute på lite vin igår, och imorse vaknade jag till ett tomt kylskåp, varpå jag hoppade i kläderna och hasade mig till butiken nere på hörnet. En så oerhört trevlig butik det är, det där. Där jobbar mest ungt folk, och mest brudar. Det är alltid sådär rento stämning och personalen är personlig, trevlig, småpratig. När man går ut genom dörren brukar de alltid hojta "Heippa!" efter en. Feelgoodbutiken, liksom.

Nå, imorse stod en kille i typ min ålder framför mig i kön. Ganska berusad, men på gott humör. Pratade oerhört öppet med kassaflickan om hur viktigt det är att festa och ha roligt emellanåt. Det hände ungefär en gång på tre år att han var i det här skicket, sa han. Vilket nog kunde stämma, för han såg i övrigt mycket städad ut. "Det är ju ändå roligt det här. Siis vielä tässä vaiheessa...", tyckte han. "Visst, visst" tyckte kassaflickan.

Nu var det nämligen som så - man fick veta rätt mycket grejer om den här typen, bra mycket mer än man annars får veta om folk som står framför en i en kassakö - att typen var och köpte öl till en efterfest som pågick i detta nu, vad jag förstod. En efterfest med bastu och brudar som hade hängt med hem från krogen. "Du förstår, min flickvän är och firar sportlov i Ruka, och jag passar på att dra en riktig ordentlig fest med pojkarna under tiden. Det får man väl göra?". "Jojo, visst får man det. Helt rätt, det" tyckte kassaflickan medan hon tog betalt och försökte bli klar med kunden någon gång.

"Vad är annars juttun med brudar och bastu?" funderade typen vidare. "Varför vill alla brudar bada bastu, men ingen har någonsin en egen bastu hemma? Jag menar, det är ju inte så att jag nödvändigtvis har slarvat hem några brudar. De frågade om de fick komma och bada bastu, jag öppnade bara dörren...".

Typen tog sina varor, men hade ingen brådska hem. Istället ställde han sig vid spelautomaterna invid kassan, och fortsatte att mumla om dessa brudar som liksom bara råkat följa med hem, och som han nu var och bunkrade upp med öl åt. "Aha. Så du kom liksom hit för att bikta dig?" flinade bruden i kassan. "Eh, jo, lite så..." pep typen. "Jag förstår. Det är annars rätt vanligt här på söndagar" sa kassabruden tröstande.

Vid det här laget fnittrade både jag och kassaflickan så högt att typen också märkte det. Och flinade lite skamset han också. Han blev kvar i butiken medan jag plockade ihop mina varor, sa mitt "Heippa" och gick ut. Vet inte om han har samlat mod för att gå hem ännu i detta nu. Men ett blogginlägg blev det ju av den butiksresan i alla fall. Tack för det.

3 kommentarer:

  1. Hmmm...en s.k. spelmann...:)

    Undrar om han har klargjort för bättre hälften att det är helt okej att bada bastu hos främmande män i Ruka? :P

    SvaraRadera
  2. Spelemannen byrja feg ut framåt mornen tyckt ja... Undrar om an fick laga ut döm fyri bruden kom heim?

    SvaraRadera
  3. Hoppas inte...då kan de ju i alla fall dividera om ifall ångern kan beaktas som förmildrande omständighet eller inte...så det så!

    SvaraRadera