söndag 19 augusti 2012

Saker som stör så satan, del 727

Att man inte kan lägga upp en vanlig jävla profilbild på Facebook. Folk som lägger upp någon jävla blomma eller solnedgång eller en bild där man medvetet döljer ansiktet - så fånigt så det är inte sant. Profilbilden är ju just till för det - att man ska visa vem man är.

Jag tycker såhär. Antingen är man med eller så är man det inte. Facebook är Nyfikenhetens Högborg eller Stället Där Skvallret Bor, eller vad man nu väljer att kalla det, den saken är ju liksom redan klar. Räkna med att folk kommer att snoka, bläddra i foton, fundera ut varför man är kompis med den eller den, eller analysera varför man har kommenterat si eller så eller like:at den eller den statusen.

Om man väljer att skapa sig ett fb-konto så väljer man också att vara med i detta snokande. Att då på något vis vara "anonym" med att ha en profilbild föreställande en söt ko eller en närbild på ens fötter eller ena öga, det är dålig stil. Ska man bara vara med för att ha rätt att snoka - men andra ska inte ha samma rätt gällande dig?

Kom igen för fan. Är du med eller inte? Är du med i detta monstruösa skvallertillhåll för nyfikna gamar så kan du ladda upp en helt vanlig bild på ditt ansikte. Om du inte vill det - då är Facebook tydligen ingenting för dig.

4 kommentarer:

  1. Ja halder mee! Alltför ofta tänker jag "jasså, e tu en satans bmw?" "tu borda vara 24, men på profilbildn sir du ut som 3 mååna" elde verst ååv alt, "Jasså, tu er en golden retardier" (elde va nu dömde hundan heiter). Att e kan va så satans svårt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska vi byt profilbild? Alltså såde sinsimillan. Så tu har min å ja har tin. Såde bara för ti laga e invecklat. Så har folk ytterligari na ti funder på.

      Radera
  2. Ouch. Jepp, totalträffad av den texten blev jag. Du kan alltså lägga upp en bild av undertecknad bredvid rubriken till detta inlägg :P

    Och nej. Jag vill inte haaaaaa fejset på fejsbook.

    Men jag vill ändå vara med, ta del i snokandet. Som detdär engelska uttrycket, "you can't have the cake and eat it." - nå, jag gör det iallafall, snokar och låter icke snokas. Dels också för att jag vet om ett visst land dit jag möjligtvis reser igen där de tillochmed kollar upp din fb-profil och kan skicka hem dig igen om de tycker du lajkat fel grejor. Detta ifall du har otur och ser alltför vänsterradikal ut eller nåt. (Om du kommer ihåg så ser jag ju totalt vänsterhippieförvriden ut och det bara osar anarki om mig.)

    Och så blir jag inte bra på bild.

    Och de som blivit fb-kaveri med mig vet väl iallafall vem jag är. Tror jag (???).

    Så. Jag fortsätter att störa så satan men du får no ändå vara min fb-kaveri om du vill.

    Uppfriskande med suoraa tekstiä. Inget krus i kanterna. Let'em (me) have it!

    H: Anna M. (mitt riktiga namn fastän rubriken påstår att jag är anonym)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ajaj, här trampade jag på en tå ;) Men jag står fortfarande fast vid min åsikt - tittar du så ska du också stå ut med att bli uttittad. Det är ju därför man måste vara naken på en nudiststrand. För att nu dra en extrem parallell:)

      Och det där med att vissa länder inte godkänner vissa åsikter och like:anden - det borde väl snarast haka upp sig på namnet i kombination med åsikten då, inte på profilbilden?

      Hälsningar från en som Aldrig Blir Bra På Bild. Det är bara att acceptera, kom jag fram till. Och dra nytta av en webcambild som blir klädsamt oskarp, och ytterligare göra bilden svartvit för att lura ögat lite. Sen kisar jag lite när besöker min egen profil, då går det bra :)

      Radera