söndag 26 augusti 2012

Det här duger inte

Har mest skrotat på här hemma idag, som sig bör på söndagar. Ni vet, sovmorgon, kaffe i soffan med laptopen i famnen, småpåtas med en massa. Framåt eftermiddagen drog jag till gymmet en sväng för ett pass sedvanligt Bodypump, precis som jag brukar. Ett riktigt bra pass var det idag, jag gillade det fast det var en mixat sådant, alltså ihopblandade gamla program istället för det nuvarande. Kände mig pigg och stark och orkade bra. Paradoxalt på något vis, för de dagar man känner sig extra taggad är också de dagar då man blir mest dödsmosad, eftersom man då kan ta ut sig maximalt. Alltså jättepigg och helt slut samtidigt.

När jag kom hem var jag därmed så slut att jag bara haltade in och dråsade omkull på sängen, ofräscht nog. Men sängen råkade stå under när jag slängde mig omkull i utmattning. Måste bara vila en stund för att orka duscha och på något sätt fortsätta med mitt liv.

Då kom Det Stora Vemodet över mig. Händer ofta just i sådana situationer. När man är utmattad med darrande kropp och lågt blodsocker. Låg och ynkade ovanpå sängtäcket och tyckte så o-er-hört synd om mig själv. För att jag var så slut, och för att jag bara inte oooorkade. Nu skulle jag behöva kraft till att klä av mig, duscha, klä på mig igen, laga mat, äta, föna håret, slänga kläder i tvättmaskinen för att ha något att ha på mig på jobbet imorgon. Och så är jag så slut att jag inte ens orkar lyfta huvudet från underlaget jag ligger på. Stackars, stackars mig.

Nåja, bara att ta sig i kragen. Slängde återstoden av laxen i en ugnsform i ugnen, hoppade i duschen, och strax efter att jag klätt på mig igen slängde jag i en tvätt i maskinen. Så var maten klar, bara att hiva upp på fatet och sluta sjåpa sig. Det framstår bara som så väldigt tungt alltsammans, när man ligger där och Tycker Synd Om Stackars Maja Som Är Så Trött.

Nu ska jag avsluta kvällen med en kaffedejt. Istället för att sitta här och pipa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar