fredag 22 april 2011

Wax on, wax off

Idag styrde jag mot Öjan för att tvätta min o så högt älskade bil. För första gången, om man inte räknar med en passage genom en biltvätt när jag precis hade köpt den.


I Öjan fick jag vara helt ifred, emedan föräldraskapet njöt ute i skären. Och jag njöt på farstubron med gummistövlar på fötterna och en kaffekopp i handen medan bilen torkade. Varmt som attan var det. Kan inte fatta, det är ju april och borde således betyda snöstorm i Österbotten. Nå, perfekt biltvättarväder var det.

Efter tvätt och tork i de ljumma vindarna var det dessutom dags för lite överkurs, nämligen vaxning. Klev häromdagen in på en butik och köpte bilvax enbart baserat på etikettens utseende, eftersom jag har noll kunskap om sådant. Men ett bilvax vars flaska har en sköldpadda i cylinderhatt måste ju vara bra.

Jag har aldrig vaxat en bil för (eftersom jag aldrig har ägt en bil förr), och nu kunde jag efter cirka trettio sekunder konstatera att det ju är en alldeles förjävlig syssla. Nog för att jag älskar min bil, men tammefan inte så mycket att jag vill gnugga på den i timtal. Det var så utomordentligt tråkigt så jag höll på att somna stående. Wax on, wax off, wax on, wax off. Gnugga, gnugga, polera, polera. Det tar ju för fan en evighet! När jag hade vaxat en halv dörr ville jag lägga mig ner och fejka en sjukdomsattack för att slippa skiten.

Maken till urtråkigt arbete har jag aldrig beskådat. Okej, det var fortfarande roligare än att plocka bär, men likförbannat ett skitgöra. Men vaxad blev den. Och tvättad och dammsugen. Jobbigt detta med att vara vuxen. Men nu har jag en ännu mera underbar bil!

2 kommentarer:

  1. Va gälder bilvård måst man liksom blund angående arbetsinsatsen o bara inrikt se på o njut åv resultate!

    Fö ja antar at du trots allt känd de nöjd me resultatet?

    SvaraRadera
  2. Va gälder bilvård ska man fan ha na aader ti göra e. Ansir ja just nu iaf.

    Jodå, resultati valt väl heilt okej fö ti vara fösta vaxningen. Men ja stoo int å njöut åv resultati lika läng som ja gnugga å sveittast...

    SvaraRadera