Nå, jag har nu mina åsikter om rökta köttklöntar. Inte min favorit, om man säger så. Bland annat går jag en lång omväg kring familjen Kronqvists traditionella rökta julälg. Som både stinker och smakar apa. Nu är jag ju miljöskadad för många år framåt på grund av älgöverkonsumtion. Har levt på älgkött i princip dagligen i 19 år, och har därmed utvecklat ett riktigt hatförhållande till det.
Våga bara hosta någonting om porterstek och jag ska personligen visa hur jag kräks av blotta ordet. Porterstek och alla andra former av köttklönt i ugn är i mitt tycke ett smärre straff att tvingas äta. Och rövarstek är också sådant som jag hellre använder som till exempel tyngd för fiskenät än till att äta. Men - till det rökta fårköttets försvar ska jag säga att den var klart bättre än älg.
Lustigt nog hade påskharen värpt ägg också i skären. Innehållet i påskägg är alltid lite intressanta. Undrar hur det känns att ha som yrke att designa överraskningsprylar som ska placeras inuti ägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar