fredag 22 mars 2013

Röda Faran

Uääh, vilken tung pump på gymmet ikväll. Jag kände mig svag och eländig, kämpade på med skivstången och kände mig lite som en snigel med artros. Men genomfört blev det, och det var ändå med en ganska nöjd känsla jag rasade ihop på golvet efter sista repetitionen. Gillar den där samvaron i salen under det sista momentet; nedvarvning och stretch. När jag tränar på egen hand är sådant lika med noll, jag bara ger järnet ända in i kaklet och hoppar i duschen. På Bodypump och Bodyattackpassen får man möjlighet att bara en kort stund töja ut sig, sträcka på en och annan muskel, varva ner medan basgången in någon lugn låt pulserar i bröstkorgen och endorfinerna börjar rusa. Någon säger precis vad man ska göra, man går igenom kroppen bit för bit. Ah.

Nå sedan var det bara att cykla hem i ett farligt halt Kokkola. Det börjar vara bra cykelföre på sina ställen, bart och sådär. Men det finns förrädiska plättar med helt sjukt hal is. Alltså så att man halkar som de gör på bananskal i tecknade filmer. SCHWUNG, liksom. Helskinnad kom jag hem i alla fall. Medan jag ändå var träningsklädd och igång så tog jag och skurade upp lilla hemmet. Dammsög, moppade, skurade muggen, fyllde en tvättmaskin.

På tal om tvättmaskiner så har jag jobbat mycket med just den hushållsapparaten den senaste tiden. Håller nämligen på säljer stuff på loppis sedan att par veckor tillbaka. Först en rejäl rensning ur skåpen här hemma, där jag körde enligt principen "allt som inte använts på ett år åker NU", plus lite småplock. Medan jag ändå var igång drog jag till Öja och botaniserade där också. Jag har nämligen flera lådor med kläder där också, som jag någon gång har samlat ihop med tanken att sälja på loppis. Nå, de där lådorna har blivit kvar på kallvinden i flera år, tills jag nu tänkte gå igenom dem.

Oh boy, vilka grejer jag har hittat. Konfirmationsklänningen. Kavajer, byxor, kjolar. Jackor. Skor till förbannelse. Gamla festkläder. Bälten. Hur mycket som helst. Vissa saker minns jag knappt att jag har haft. Vissa saker minns jag mycket väl. Som plagget nedan:

 Jeppjepp. En fejkläderjacka jag hade i gymnasiet. Färg brandbilsröd. Hade glömt bort att jag hade ägt en sådan, men påmindes av innehållet i en av lådorna på vinden. Muahaha. Antagligen tyckte jag den var snygg. Kanske den var snygg år 2003? Eller så var den out då också, jag vet inte så noga. Är ju ingen riktig fashionista. Nå, den åker till försäljning nu. 

Om ni undrar varför jag säljer så gamla och märkliga kläder, så kan jag informera om att det är loppis. Folk köper verkligen de mest underliga saker. Just sådant som man tror att ingen kommer att köpa - det far. Jag brukar tänka som så, att folk ofta botaniserar på loppis om de söker maskeradkläder eller liknande. Då kan en gummiaktig, röd skinnpaj komma väl till pass. Just konfirmationsklänningen förresten - den åkte i ett nafs.

1 kommentar:

  1. Haa, kommer ihåg dendär jackan hur bra som helst, faktiskt. Av nån orsak...

    Ja, det var bara det :)

    -Anna M.

    SvaraRadera