tisdag 5 mars 2013

Powernap deluxe

Gissa vem som tog en nästan tre timmar lång tupplur när hon kom hem från jobbet? Jag, jag, jag! Har tydligen kommit in i någon slags utmattningsperiod, skulle kunna somna stående. Eller i alla fall lutande mot en dörrkarm. Vad det beror på vet jag ikki, kroppen skriker bara efter att få sova, sova och sova. Vårtrötthet?

Det fenomenet - vårtrötthet, alltså - lär bero på att kroppen arbetar hårt med att ställa om sig när det under en intensiv period plötsligt blir avsevärt mycket ljusare. I don't know, jag tror ju egentligen inte på allehanda huuhaa som man hittar på för att förklara olika saker. Som att man bara måååste få choklad när man har pms. Jag tror att det är något man i så fall ursäktar sig med för att hitta någon slags orsak till att gå lös på godishyllan. Bara "Sorry, men jag kan inte hjälpa det, det är faktiskt en fysiologisk grej. Inte så att jag skulle ha dålig karaktär eller så. Det är en hormonell obalans som gör att denna Fazerstång hamnar i min korg". Pscht, tror jag inte en sekund på.

Som tur är så är jag ganska envis. Hah, "ganska". Min mor har ända sedan jag var liten ofta uppgivet beskrivit mig som "envis intill dumhet". Ganska exakt så, ja. I vissa fall är envisheten till nackdel, det är jag mycket medveten om. Men i många fall också till fördel. Så jag fortsätter att köra på. Trötthet tacklas bäst med att man ignorerar den och kör på, eventuellt drar på ytterligare lite mera effekt bara för att jävlas. Sedan så är det bara att hoppas att jag inte somnar i någon korsning eller vid mjölkhyllan i butiken eller så. Risken finns nämligen. Zzz.

1 kommentar:

  1. Tror väl mest det har att göra med att vi (folk i allmänhet) gör "fel" saker dagarna...människan är inte tänkt att tillbringa dagen vid datorn och alla pappren. Ut i frisk luft i timtal, kombinera med fysiskt arbete. Sedan hem, äta stadigt fast samtidigt hälsosamt etc.

    T.ex. är jag själv alldeles redo för vertikalläge med slutna ögon efter en LÅNG skidtur i snålblåsten och dedär vassa snöflingorna kombinerat med obefintligt spår (igensnöat). Har sedan ätit ordentligt och badat bastu...ridån är nära nu...:)

    SvaraRadera