söndag 3 mars 2013

Award

Oh! Jag fick ett bloggaward av min goda vän Sofi! Går ut på att man ska besvara fem frågor och sedan hitta på fem nya frågor och nominera fem nya personer. Passar ju utmärkt en sådan här lite krapul...ähum, jag menar trött söndag.

1. Nämn något (inte någon) som du inte klarar dej utan.
Det är nog datorn. Jag behöver datorn till allt. Jag bloggar, facebookar, söker grejer, läser grejer, tittar på webb-tv, surfar på Youtube, läser tidningar - allt. Om vi ska ta något som inte är fullt så materialistiskt så är det nog träning. Om jag på grund av sjukdom eller liknande inte får träna på en tid så blir jag automatiskt en sämre människa. Arg, rastlös, deppig. Läste häromdagen någonstans om någon som beskrev sig som en travhäst som blir värsta problemhästen som ingen kan handskas med om den inte får dra ut och trava regelbundet. Lite sådan är jag.

2. Om du vann en massa pengar, vad gjorde du med dom?
Här måste jag faktiskt tänka till lite. Köpa bostad skulle jag ju inte, för det har jag redan gjort. Köpa ny bil har jag heller inget behov av för mina små fjuttsträckor här inne i stan. Resa tycker jag ju inte ens om. Kan man faktiskt ha det så bra ställt att man inte upplever att det är någonting särskilt man skulle vilja ha? Jag skulle nog betala bort bostadslånet och kanske försöka mig på en resa ändå. Kanske Australien i någon månad? Jo, och så skulle jag ta motorcykelkort och köpa mig en jävligt snygg hoj!

3. Hur ser din frukostbricka ut?
Lustigt att denna fråga skulle komma. Jag äter nämligen frukost som en autist, det ska vara exakt samma sak varje dag. Hör här: det är en skvätt Arla Ingmans naturella yoghurt med kanske en halv deciliter bär ur frysen. På det en näve solrosfrön. Varje morgon exakt samma sak.

4. Vad gör dej glad?
Jag är verkligen en sommarmänniska av guds nåde, som får flinet upp till öronen av att få stiga ut på trappan med kaffekoppen i handen och riktigt bländas av solen och känna att detta kommer att bli en perfekt, het, lång sommardag. Sedan blir jag också glad av få umgås med äkta och ärliga människor som både lyssnar och öppnar sig, och som man vet att man kan lita på.

5. Beskriv den optimala avkopplingen 
Jag tycker det är sååå skööönt att ligga och sola! En varm sommardag på stranden eller bryggan vid villan. En bra podcast i öronen, iklädd bikini och med lite kluckande vatten nära till hands. Inte något tidsschema, inte bråttom någonstans. Sola tills man får lite för varmt, sedan simma en sväng, sedan soltorka igen. Jag blir så avslappnad att det känns som jag har bomull i hela själen.

Jag utmanar följande personer:
Alegni
Bitte
Jessica
Annina
Hannah

Frågorna till dessa personer lyder:
1.  Beskriv dig själv med en positiv och en negativ egenskap.
2. Om du inte bodde där du bor nu, var skulle du då vilja bo?
3. Hurudan var du som tonåring, säg när du var 14-16 år?
4. Vilken egenskap uppskattar du mest hos andra människor?
5. Vad ville du som liten bli när du blev vuxen?

1 kommentar:

  1. Tick, tack för awarden, Maja! Jag ska nog ta mig i kragen någon dag och plita ner mina svar. Måste bara vänta på inspiration först. :)

    SvaraRadera