onsdag 11 juli 2012

I söndags

I söndags åkte jag igen ut i skären framåt eftermiddagen. Fiskarna min faija drog upp dagen innan hade nämligen förvandlats till detta. Mumma.

Framåt kvällen tog jag min lillebror med mig och åkte hem till stan. Vi tog en aftonpromenad och pratade dumheter. Bland annat via Sundmun.
Och sedan hem längs med Sundet. Nog kan det vara vackert där vid sundstranden, med de där söta båthusen som doftar så gott av rödmylla. Jag tackar varje dag min lyckliga stjärna för att jag äntligen har fått flytta till mitt älskade Kokkola, som jag så hett längtade efter under de där fyra långa åren då jag vantrivdes i Åbo. Som tur hade jag rätt - Kokkola är en fantastisk stad att bo i. Jag trivs så jag får ont i hjärtat.

Över Pususilta.
Där fick vi bland annat lära oss att Jenna var en råtta. Lite brant åsikt, kanske.

Och över sista bron hem. Här suckade min bror och sa "Okej, kan du sluta tänka i text nu, så kan vi prata lite istället"?. Och jag plockade därmed ner kameran i fickan igen.

Sedan satt vi och snarvlade till sent på natten, och jag hann faktiskt somna i soffan innan det var dags att skjutsa den lille parveln till nattåget där en halvtretiden. Det hade jag inte riktigt planerat, men jag har numera en tendens att blixtsomna i de mest oväntade situationer. Hoppas jag inte dreglade eller snarkade, i alla fall.

1 kommentar: