tisdag 10 juli 2012

I lördags

Såhär några dagar i efterhand ska jag berätta vad jag gjorde i helgen. Mest eftersom den här bloggens största och viktigaste syfte är att fungera som en slags minneslapp för mig själv, så att jag kan bläddra tillbaka och se vad jag gjorde då eller då.

I lördags var alltså min lillebror på besök från Åbo, och vi åkte allihopa raka spåret ut till skären för att njuta av sol, värme, hav och måsskrän.

Jag får alltid någon slags felkoppling i hjärnan när jag ska benämna det här djuret. "Titta, en igelkott!", blir det alltid. Och nog var det en fin igelkott, alltid. Neongul och dan.

"Hämta en rädisa ur landet!" kommenderade mor. Hehehe. Och vad liknade den då? Hehehe.

Lillebror åstadkom lite gitarrplink på terrassen. Gemytligt.

Själv hade jag det... tja... ganska okej.

Sedan skulle näten tas upp. Jag och min storebror bänkade oss med pappa i båten, och så fräste vi iväg till Steinoviitjen och vittjade. Det var dagens andra fångst i samma nät, fem firrar blev det. Feta jävlar.

 Såhär tar man upp nät. Inte en enda svordom, faktiskt.

Sedan var det dags att rensa. För den mindre insatta kan jag ge ett bra tips, som jag har fått lära mig av min far. Nämligen att rensa med sax istället för med kniv. Smidigt, snyggt och prydligt. Fiskarna tvättas sedan noga med borste, för är det något jag inte tål är det slarvigt rensande och tvättande och fiskar som röks med hängande slimsor och blod. Snyggt ska det vara, sa jag.

Fiskarna saltades sedan och sparades till dagen därpå. Men mera om det sen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar